torstai 30. elokuuta 2012

To 30.8. – Hämärän rajamailla

Tänään 34km, 2h 52min

Ap: kevyt 5.8km, 29:30, 5:06/km.

Neljän päivän kuiva kausi on päättynyt ja kävin taas lenkillä. Enpä usko, että olen kuuteen vuoteen kertaakaan ollut vapaaehtoisesti neljää perättäistä päivää juoksematta. Löysin kyllä päiväkirjasta jonkun kolmen päivän laiskoittelun (ja tietysti pitkiä vammalepoja), mutta tämä oli silti pisin turha tauko.

Ip: pitkä 28.7km, 2:22:55, 4:59/km.

Järvenkierto #110. Olipahan juoksu... huh huh!

Heti alusta alkaen takareidet olivat tukkoiset, mutta optimisesti ajattelin, että on sitä paljon huonommillakin jaloilla liikkeelle lähdetty ja hyvin on päästy perille. Ja 15km menikin ihan kivasti, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Väli 15-20km vähän hidastui, mutta ei ollut vielä paha. Takareidet olivat kuitenkin jo melko lailla puuta. Sitten viimeinen vajaa kymppi oli ihan toivotonta. Jouduin ottamaan pieniä kävelypätkiä aika usein, että sain jalat palautumaan edes vähän. Useamman kerran olin jo varma, että yksinkertaisesti en pääse loppuun saakka. Onneksi oli pakko taistella loppuun, kun tyttö odotti autolla kotiin viemistä. Loppumatkasta oli pari kertaa vintin pimeneminen lähellä, eli sain ihan ihmeellisiä huimauskohtauksia.

Vaikea käsittää mikä veti jalat tuollaisiksi, kun alla oli neljä lepopäivää! Perheessä on flunssaa ja vatsatautia, joten tulossa oleva sairaus on yksi vaihtoehto. Mitään oireita ei kuitenkaan ole. Lenkin jälkeen paino oli kovin alhainen, joten energiapula on yksi kandidaatti, mutta en kyllä mielestäni kokenut perinteistä energiavajausta. Rautakuurinkin aloitin juuri ennen lenkkiä, mutta tuskin rautatabletti nyt jalkoja tilttiin vetää vaikka vatsan se kyllä taisi pistää sekaisin. Joka tapauksessa tämä ei nyt hyvää luvannut lähiaikojen juoksuille...

Verikokeen tuloksissa ei mitään yllättävää ollut, eli hemoglobiini 139 ja EPOa ei lääkäri silti luvannut antaa. Valkosoluarvot olivat rajojen ulkopuolella, mutta eivät paljoa. Jotain häikkäähän se kuitenkin tarkoittaa. Sovittiin, että syön kuitenkin kuukauden rautaa vaikka rautavarastot eivät huonot olleetkaan, ja menen taas uuteen testiin kuukauden kuluttua. Jos ja kun se rautakuuri ei mitään auta, niin sitten pääsen uudelleen kaikkiin samoihin testeihin kuin viime vuonnakin. Kivaa!

Ei kommentteja: