tiistai 8. joulukuuta 2015

Ma-ti 7.-8.12. - Metamorfoosi

Ma -

Ohjelman mukainen lepopäivä.

Ti 7km, 38min

Ap: lantio- ja pakarajumppa 40min + kevyt 7.0km, 38:09, 5:27/km.

Hyvä lihaskuntotreeni ja päälle mattoverkka hyvällä vireellä.

Ip: crosstrainer 50min + ylämäkikävely 50min.

Ohjelmassa luki korvaavaa treeniä ja päätin pysytellä siinä vaikka juoksemaankin teki mieli. Tein taas kombotreenin ja meni kyllä todella helposti. Ylämäki matolla 13% kulmaan.

Viime päivien perusteella arvioisin, että olen saanut juoksutekniikkamuutokseni toteutettua jotakuinkin valmiiksi. Viittaan siis takareisi/pakara-aktivointiin. Yli puoli vuotta tämä on kestänyt, mutta nyt juoksun rasitus kohdistuu siten kuin haluan ja ainakin itse kuvittelen tätä parannukseksi. Myös crosstrainerissa ja kävelyssä pystyn aktivoimaan takareidet paljon entistä paremmin. Kestävyyttäkin olen takareisiin saanut sen verran, että pitkis onnistuu melko hyvin.

Avainjutut, joiden avulla kuviteltu muutos on tapahtunut, olivat:
1. Jukka Kankaan opastamat kyykyn ja lantion noston tekniikan ymmärtäminen ja oikean tuntuman saaminen tekemiseen.
2. Laten lihaskuntotreenit hyödyntäen kohdan (1) oppia.
3. Keskittyminen ryhtiin ja tekniikkaan juostessa.
4. Tämä Ross Tuckerin jutusta bongattu Bobby McGeen loistava pikkukikka toteutettuna ennen useimpia lenkkejä. (No nyt tietysti asiaa valaiseva video onkin poistettu sivulta. Löysin kuitenkin Youtubesta huonomman version, jossa joku muu tekee samat aktivointiliikkeet. McGeen jutussa oli vain nuo kaksi ensimmäistä helppoa liiketta, eli videon ensimmäiset 65 sekuntia ovat ne relevantit jutut, joita itse olen tehnyt. Loput liikkeet ovat turhia.)

On tästä kuitenkin matkaa vielä siihen, että jaksaisin ultramatkoja juosta. Niin voima kuin kestävyyskin on edelleen takareisissä ja pakaroissa täysin riittämätön vaikka kehitystä on tullut paljon. Jos kehityskaari jatkuu niin kuin itse odotan, niin ensi kesänä on kestävyyttäkin jo paljon enemmän. Hyvin menee vaikka tuloksia ei tulekaan!

Ei kommentteja: