torstai 31. joulukuuta 2015

To 31.12. - Vuosi paketissa

Tänään 28km, 2h 23min.

Ap: kevyt 11.2km (sis. 6x60m rullaukset), 59:29, 5:19/km.

Sekalaista aamuhölkkää Pirkkahallissa Markon tehdessä vk-treeniä. Hölkän sekaan juoksin sentään muutaman lyhyen kiihdytyksen. Ihan mukavasti kulkee vaikka sellainen sopiva väsymys edelleen jäytää jalkoja tiistain vetotreenin jäljiltä. Treeniseurana oli tällä kertaa lisäksi niin hesseleitä, nistejä kuin melojiakin, eli todella hyvä mixi erilaisia parhaat päivänsä nähneitä keski-ikäisiä ukkoja oli kerääntynyt vuoden viimeisenä aamuna halliin.

Vaikka kello ei edelleenkään juoksustani tykkää, niin mittarin muut osiot ovat paljon positiivisempia. Juoksusykkeet ovat viime viikkoina pudonneet melkein sinne vanhojen hyvien aikojen lukemille ja Garminin palautusalgoritmitkin ovat nykyisin sitä mieltä, että vuorokaudessa palautuu mistä vain ja yleensä riittää 12 tuntiakin palautumiseen.

Ip: pk 17.3km, 1:23:56, 4:52/km.

Vuoden viimeinen juoksu oli Vuoreslenkki ja ihan periaatteesta halusin päättää vuoden alle vintsaa kulkevalla lenkillä. Ja ihan kivastihan tuo meni vähemmän tuoreilla jaloilla.

Nyt on sitten kalenterivuoden 2015 juoksut tehty vaikka excelissä vielä tämän viikon loputkin päivät menevät 2015 worksheetille. Kalenterivuoden kilsasaldoksi tuli 4873km. Surkeaan viime vuoteen verrattuna tämä on mahtava parannus, mutta muuten tietysti alle 5k-suorituksilla ei kannata paljon juhlia. Harjoitustunteja muutkin harrastukset mukaan lukien tuli 575h.

Juoksukilsat 4873 jakautuivat siten, että 5% oli alle 4:00/km-vauhtia, toiset 5% meni alle 4:30/km ja sitten vielä 16% alle vintsaa. Mutta totuus siis on, että kilsoista 74% oli päälle vintsaa. Keskivauhti koko vuonna 5:15/km, joka oli sentään paljon parempi kuin 5:24/km viime vuonna.
Kunnollinen analyysi kuluneesta vuodesta on vielä tekemättä, mutta joulukuu on ollut hienoa nousua ja fiilikset uuteen vuoteen lähdettäessä ovat kyllä hyvät. Odotukset ovat korkealla;-)

Yksi vuosi on siis taas kulunut ja olen uskollisesti jaksanut kirjata kaikki harjoitusmerkinnät blogiin. Elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkkää juoksua. Jos lukijat nimittäin luulevat ettei Koikkarissa ole elämää juoksun ulkopuolella, niin voin vakuuttaa sen olevan kaukana totuudesta. Vuoteen on mahtunut paljon muitakin tapahtumia ja elämä M50-sarjassa on täynnä jännitystä. Vanhin tytär aloitti yliopistoelämän Suomen Turussa, keskimmäinen kirjoitti ylioppilaaksi ja nuorin aloitti lukion. Käytiin Karibialla koko jengi ja minulla vielä vaihtui työnantajakin. Kotona Koikkarissakin on tapahtunut suuria muutoksia, kun ostin jouluna uuden nelikerroksisen lenkkaritelineen vanhan kaksikerroksisen tilalle. Vaihtoehtoja ei enää ollut, kun en näillä kilometreillä saa juostua vanhoja kenkiä roskikseen tarpeeksi nopeasti. Jos kuitenkin kaikki menee hyvin, niin saan juostua noin 4 paria kenkiä roskikseen kevään aikana.


Hyvää uutta vuottaa vaan kaikille säännöllisille ja satunnaisille lukijoille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vuoden 2015 mielenkiintoisista kirjoituksista ja hyvää vuotta 2016 myös urheilullisesti! JariL (harjoitus itsellä ok, mutta kg over)

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida olla ainoitakaan Niken tossuja kuvassa. Itse juoksisin niillä, jos eivät olisi siinä luna-innossaan muuttuneet kaikki koripallokengiksi tai avaruusmenokkaiksi. Piikkarit vieläjoten kuten näyttävät kengiltä ja niihin on tyytyminen. Tällä hetkellä Brooks ja Adidas sorkissa eniten kuluvat. (Asics on aina ollut jotenkin outo.)

Humanisti

- Voitokasta uutta vuotta!

pjh kirjoitti...

^^Kiitos kommenteista Jari! Nyt kun on taas nousukunto, niin välillä tulee niinkin villejä ajatuksia kuin sinunkin kukistamisesi jossain kisassa… Kerää vaan niitä kiloja, niin mahdollisuuteni paranevat;-)


^Humanisti: On siellä yhdet Niket, eli toiseksi alimman hyllyn oikeassa reunassa on Nike Sky Speedit. Aluksi olin niistä kovinkin innostunut, mutta nyt ne jotenkin eivät enää maistu. Ne ovat yksi pari, joka pitäisi saada hautausmaalle kevään aikana. Nyt minulla New Balance on selvä suosikki ja Adidas kakkonen. Heitäpä joku hyvä vinkki Niken trainer-tyyppisistä malleista, niin mielelläni kokeilen. Minulla ei ole oikein mitään vakiosuosikkeja ja juoksen millä sattuu; nyt tosin haen vain kevyitä kenkiä ja yritän päästä monoista eroon (kuten esim. toisen hyllyn oikeassa reunassa olevat kilon painoiset Pumat).

pjh kirjoitti...

^Hyvä minä;-)
Tietenkin Humanisti oli oikeassa, eli Nikejä ei ole telineessä. Sky Speed on tietenkin Asicsin malli. En tiedä mitä oikein ajattelin tässä uuden vuoden höyryissä rakettien paukkeessa;-)
Minulla on kenkälistallani nyt 40 paria kenkiä, joista 16 on vielä käytössä. Nikejä on ollut 4 paria, mutta ne ovat kaikki hautausmaalle joutuneiden 24 parin joukossa.