keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Ke 18.7.

Tänään 27km, 2h14min

Ap: vr 4.7km + 6 x 1000m / 2min + vr4.8km (yht. 16.7km), 1:23:09, 4:59/km.

Tonneja Hervannan kentällä.
Fiilis aamulla oli OK ja olo tuntui palautuneelta. Varmuudeksi vielä join aamun mittaan litran urkkajuomaa energian varmistamiseksi eilisen fiaskon jälkeen. Olin siis vain syönyt parina päivänä liian vähän ja se kostautui. Tankkasin energiaa vielä illallakin tavallista enemmän. Alkuverkka kentälle meni OK ja lähtösykekin oli paljon eilistä alempi, eli odotin ihan hyvää vetoharjoitusta.

Tarkoitus oli tehdä kahdeksan tonnia, mutta jätin kuuteen, kun jaloissa painoi silloin jo turhan paljon. Vedot 3:40, 3:40, 3:36, 3:35, 3:35 ja 3:33. Keskari siis 3:37 ja aika pieneen aikahaarukkaanhan nuo menivät. Ei tuossa selittelyvaraa jäänyt, vaan nuo olivat ihan kunnon mukaiset vedot. Aina sitä odottaa jotakin ihmettä, että menisi kovempaa ja jaksaisi enemmän, mutta harvemmin sellaista tapahtuu. Hävisin siis jahan eilisille vedoille niukasti, kun hänellä oli sama keskari, mutta yksi veto enemmän. Toisaalta minulla oli lyhyemmät palautukset, joten aika tasaisesti mennään...

3:40/km on nyt se vauhti, joka menee vielä jotenkin rennosti, mutta 3:35 on jo selvää puristamista. Nyt näitä kovempia treenejä on jo pari takana ja lisää tulee, joten tuloksiakin pitäisi näkyä. Viikon kuluttua pitää mennä kahdeksan vetoa ja 1-2s paremmalla keskarilla.

Ip: kevyt 10.5km, 50:56, 4:52/km.

Palauttava kymppi. Olin Pyrinnön porukoiden kanssa käynyt aiemmin päivällä määrittämässä syyskuun Tampereen puolimaratonin uutta reittiä ja siinäkin tuli pyöräiltyä palauttavaa pari tuntia, joten kyllä nyt on palautusta saatu!

Kävin nyt juoksulenkin yhteydessä vielä uudelleen tarkemmin katsastamassa Ratinan eteläpuolen lenkin. Sehän siis kiertää hienon reitin Hatanpään-Härmälän alueella. Muutoksia on viime vuoteen jonkin verran ja reitti on nyt tosi hyvä juosta ja ihan kohtuullisen nopea. Pitää taas käydä mittailemassa se uudelleen... Tampereen puolikashan on viikkoa ennen Berliiniä, joten ei ihan optimaalista, mutta muuten kyllä suosittelen!

Lenkki sujui yllättävän hyvin. Sopivasti painoivat vedot jaloissa, mutta ei mitään ongelmaa. Vauhtikin oli ihan OK vaikka menin niin hiljaa kuin osasin. Tasaistahan tuo pääosin oli.

Ei kommentteja: