lauantai 22. syyskuuta 2012

La 22.9.

Tänään 31km, 2h 35min

Ap: lepo.

Aamupäivä kului taas Tampereen puolikkaan parissa. Tällä kertaa kävin mittaamassa kilometritolppien paikat. Se on kyllä hankalaa hommaa tuolla kaupungissa ja excelin kanssa saa olla laskelmissa tosi tarkkana. Viime vuonnahan pistin yhden tolpan väärään paikkaan ja sen tuloksena yksi kilometri oli pitkä (yli 100m liian pitkä) ja sitten vähän ajan kuluttua vastaavasti toinen saman verran lyhyt. Ongelma ei ollut mittauksessa, vaan mittojen yhdistelemisessä excelissä. Hölkkäilin silloin Jarkko Kinnusen kanssa, kun Kinnunen oli 1.50-jäniksenä ja veti tappavan tasaisia kilometrejä. Sitten yksi kilsa oli yhtäkkiä melkein 6 minuuttia, mutta Jarkko ei kyllä hätkähtänyt yhtään ja sanoin itsekin heti hänelle, että tolppa oli väärässä paikassa. Kotona se virhe löytyi excelistä melkein heti. Olin laskenut tuon kilsan paikan käyttäen Arboretumin sellaista reittivaihtoehtoa, jota kisaan ei lopulta otettu mukaan.

Tänä vuonna tolpat ovat *kaikki* tasan tarkkaan oikeissa paikoissa! Melkein neljä tuntia siinä taas vierähti. Tosin pitäähän ne varsinaiset tolpat vielä viedä sitten aamulla oikeille paikoilleen. Toivottavasti löydän vielä aamulla tänään tekemäni merkit... Yhtään ei kyllä haittaa, jos ensi vuonna voidaan pitää juoksun reitti muuttumattomana. Olen yhteensä ainakin 20 tuntia ollut tekemässä reitin mittausta ja siihen päälle monta tuntia kotitöitä dokumenttien parissa.

Ip: raskas 31.0km, 2:34:32, 4:59/km.

Iltapäivällä lähdin sitten tekemään suunniteltua pitkää. Mitokondriot taisivat olla ihmeissään, kun iltalenkki jatkui niin pitkään. Minähän en pitkiksiä normaalisti juokse muuta kuin aamulla. Juoksu oli alusta alkaen toivottoman raskasta. Annan itselleni papukaijamerkin, että sain väännettyä päivän kilsat täyteen. Toivottavasti tämä kehitti ainakin itsekuria, koska kyllä se oli kamalaa.

Juoksin kotoa Tampereen puolikkaan reitille ja kiersin sen läpi GPS:n kanssa varmistaen, että kilsatolpissa ei tullut mitään karkeita laskuvirheitä. Kyllä ne kaikki olivat nyt ainakin GPS:n mielestä sinnepäin. Tein sitten matkalla riittävästi lisälenkkejä, että kolmekymppiä tuli täyteen. Mutta kyllä olin iloinen, kun pääsin kotiin suihkuun. Saa nähdä miten tästä palautuu, kun iltalenkin jälkeen tunteja seuraavaan aamuun on niin vähän.

Mutta kaikki mukaan huomiseen kaupunkijuoksuun! Tarjolla on hieno tarkasti mitattu reitti;-)

Ei kommentteja: