lauantai 29. syyskuuta 2012

La 29.9. - Suomensaaren juoksu

Tänään 26km, 2h 10min

Ap: vr3; vr4 + kisa 5.5km (21:28) + vr3, yht. 16.5km, 1:21:08, 4:55/km.

Varhain aamulla pieni jaloittelu varmistamaan, että jalka on juoksukunnossa. Hölkkäsin normaalin kisa-aamun 3.3km lenkin. Tuntuma oli melko normaali, joskin syke vähän korkea. Sen verran sääri vaivasi, että päätin juosta Suomensaaressa buranan kanssa.

Löysin navigaattorin avulla kaupungin läpi oikeaan paikkaan. Tuo Lentävänniemen seutu on minulle melko tuntematon ja en ollut Suomensaaressa koskaan ennen käynyt. Kisa juostiin kolmena (vajaan) 2km kierroksena ja kävin alkuverkassa tutustumassa reittiin. Se olikin maastojuoksu mäkisillä poluilla ja hiekkateillä! Sinänsä hyvä valmistelu Pirkkaa varten, mutta ihan mahdoton oli arvata mitä vauhtia siinä voisi juosta. Vaikka mäet eivät olleet isoja, niin ne olivat melko jyrkkiä ja polkuosuudet olivat vähän liukkaita ja muutenkin hitaita.

Porukkaa oli viivalla aika paljon ja tapani mukaan jäin heti lähdössä melko kauas. Ekalla kiekalla tulikin ohiteltua paljon. Toinen kiekka meni hyvin samaa vauhtia kuin ensimmäinen. Ei tuntunut pahalta, mutta ei ollut varaa kiristääkään. Ylämäissä en pysynyt hyvin mukana, mutta sain jengiä aina kiinni mäkien jälkeen. Toisen kiekan aikana sain Rollen ja Minna Haka-Riskun näkyviini ja ajattelin, että on mahikset saada heidät kiinni. Jari näkyi kauempana edellä, mutta se ero oli vain kasvamassa. Kiptoo oli muutaman kymmenen metriä jäljessäni ja ero pysyi vakiona. Rollen sainkin lopulta kiinni kolmannen kiekan alkupuolella. Ylämäissä Rolle meni paljon minua lujempaa, mutta sain hänet taas pian kiinni. Ohitin Rollen viimeisen kilsan alkupuolella ja sain Haka-Riskun kiinni heti sen jälkeen. Ohitus ei enää kiinnostanut ja jäin juoksemaan peesiin kisan loppuun saakka. Yllätyksekseni saavutimme Keikon Tommia koko ajan ja eroa maalissa oli alle 10 sekuntia. Sen sijaan Rolle tuli loppukirissä vielä uudelleen ohi meistä kaikista! Kun kuulin jonkun tulevan takaa, niin olin varma, että se olisi kiptoon kuuluisa loppukiri, mutta hän kuitenkin pysyi loppuun saakka vähän perässä.

Lopputuloksena aika 21:28 ja oman sarjani kolmas sija. Matka oli varmaan noin 5.5km, eli vauhti 3:55/km, mutta matka ja vauhti ovat tuollaisella reitillä aika epämääräiset. Suoritus oli kelvollinen, mutta ei noin lyhyen rykäisyn perusteella paljon voi sanoa. Ei kuitenkaan mennyt pieleen, mikä on tärkeintä. Käyn vielä viikolla juoksemassa yhden vk:n tutummalla reitillä ennen Pirkkaa.

Ip: kevyt 9.5km, 48:32, 5:07/km.

Kävin iltapäivällä vielä lenkillä kokeilemassa miltä tuntuu. No, väsyneeltähän se tuntui. Ihan huomaamatta muuten se syyskuun 700km raja samalla niukasti nyt rikkoutui päivän etuajassa. Varmaan sitä silti jotain pientä nautiskelujuoksua huomennakin tulee tehtyä, mutta järveä en kierrä!

Ja kovat tsempit huomista varten Berliinin tuleville sankareille jahalle ja harpatille! Voin vain kuvitella heidät jo siellä Berliinissä glykogeeniä, adrenaliinia ja maratonluottoa uhkuen, kun he mitokondriot pamppaillen raapivat seiniä malttamattomana AJA-komentoa odottaen. Toivottelen myötätuulta pitkälle loppusuoralle Unter den Lindenille!

2 kommenttia:

Kiptoo kirjoitti...

Onnittelut mitalisijasta ja etenkin kilometrirajapyykin rikkomisesta! Minäkin sain reitistä mittariin 5,5 km. Revanssi Rauhiksessa keskiviikkona? :)

pjh kirjoitti...

Rauhis sopisi kyllä muuten ohjelmaan, mutta työt tulevat taas harrastusten tielle. Olen tuon ke-to työmatkalla poissa maisemista.
Mutta Pirkassa saat kyllä revanssin korkojen kera!