torstai 27. syyskuuta 2012

To 27.9.

Tänään 15km, 1h 16min

Ap: kevyt 5.3km, 28:00, 5:17/km + hieronta.

Kevyt aamuhölkkä matolla ennen hierontaa. Juoksin eri vauhdeilla ja tein samalla tarkemmat mittaukset maton nopeusasetuksista. Ilokseni huomasin, että matto liikkuukin 2% nopeammin kuin mitä näytössä lukee! Lenkkivauhdeilla tuo tarkoittaa noin 5s/km mittaria kovempaa vauhtia. Eilisen arvion virhe johtui siitä, että otin maton pituuden suoraan pakkauksen speksistä, mutta nyt kun todellisuudessa mittasin maton, niin se onkin paljon pitempi. Tuo pakkauksen ilmoittama pituus oli sitten varmaan mitattu ilman maton saumakohtaa, koska ero oli hieman reilu 20cm. Eli voin hyvillä mielin tehdä päiväkirjamerkinnät maton näytön mukaan ja todellinen juostu matka/vauhti on sitten oikeasti vielä hieman parempi!

Hieronnassa sääressä oli se yksi kipupiste, joka ei kestä kosketusta lainkaan. Kyllä se pahasti alkaa jonkinlaiselta alkavalta rasitusmurtumalta tuntua. Tai sitten joku todella ärhäkkä luukalvon tulehdus. Rasitusmurtuman luulisi vain olevan vielä paljon kipeämpi, mutta ehkä sekin voi tulla hitaasti. Muuten jaloissa ei tuntunut hieronnassa kipuja tai jumeja.

Ip: pk 10.0km, 48:25, 4:51/km.

Kaupissa peruskymppi. Tarkoitus oli juosta kovempaa kiihtyen, mutta ei kulkenut sitten yhtään! Luovutin idean jo heti alussa, kun reidet olivat ihan poissa pelistä. Yleensä hieronnan jälkeen jalat tuntuvat kevyiltä, mutta joskus käy näinkin. Hupaisalta tuntuu ajatus Suomensaaren juoksusta lauantaina, kun ei liiku mihinkään. Ainoa pahempi juttu olisi, jos pitäisi sunnuntaina juosta maraton Berliinissä;-)

Tänään meni vanha kuukauden kilsaenkka rikki ja vielä on kolme päivää jäljellä. Haamuraja 700km vaatii 16km/päivä, joten eiköhän se ole pulkassa.

Ei kommentteja: