sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Su 9.9.

Tänään 31km, 2h 38min

Ap: kevyt 23.0km, 2:03:40km, 5:23/km.

Oikein mukava aamulenkki Markon kanssa täydellisessä juoksusäässä. Pysyteltiin pääosin hiekkareiteillä ja poluilla. Leppoisan juttelun merkeissähän tuo meni alusta loppuun.

Ip: reipas 8.0km, 34:04, 4:16/km.

Lepäilin muutaman tunnin aamulenkin jälkeen ja lähdin sitten juoksemaan päivän kilsat täyteen. Tuttu helppo reitti Iidesjärven ympäri pääosin asfaltilla. Juoksin kiihtyvästi vähän reippaammin ihan vain päästäkseni edes sen 5min aikaisemmin kotiin. Ihan kohtuullisesti tuo vielä kulki, mutta viimeisellä kilsalla tuli ikäviä kolotuksia oikeaan polveen ja pakaraan. Kyllä on ”vauhtien” kanssa oltava tosi varovainen, kun määrät ovat nyt niin suuret.

Jännitystä ja draamaa riitti kerrakseen 24h MM-kisassa. Onneksi live-seuranta toimi kohtalaisesti ja noin tunnin välein tuli kunnon tulospäivitys.
Kilpailun kaari on aina sama: Kautta linjan joukko lähtee kovaa liikkeelle, koska useimmat lähtevät sillä alkuvauhdilla, mihin on potentiaalia onnistuneella suorituksella. Sitten kun tulokset vielä 12-16h kohdallakin ovat kovia, niin sitä kerta toisensa jälkeen katsojat alkavat arvailla ennätysten murskaantuvan unohtaen kuinka paljon matkaa on vielä jäljellä. Tuntuu, että tästähän tulee kaikkien aikojen kovatasoisin kisa. Ja sitten viimeisellä kolmanneksella kilpailun kovuus iskee, niinkuin se aina iskee. Onnistumisprosentti on lopulta aika pieni, kun tuossa lajissa niin moni asia voi vuorokauden aikana pettää. Ja lopulta vain muutama parhaiten onnistunut sitten pystyy pitämään kovan vauhtinsa loppuun saakka ja noutaja hakee enemmistön muista.

Kilpailun USA:lainen voittaja Mike Morton piti hurjaa vauhtia alusta alkaen ja sai lopulta tuloksen 277,543km. Tällaisia tuloksia ei ihan joka vuosi tehdäkään ja se on kaikkien aikojen tilastossakin varmaan aika korkealla. Suomalaisten miesten alku oli pitkälle erittäin lupaava ja eihän tulos lainkaan huono ollut, mutta valitettavia romahduksia lopussa kuitenkin tuli. Yksi oli kuitenkin yli muiden ja jaksoi loppuun saakka, eli Jari Tomppo oli koko MM-kilpailun 6. (!!!) ja teki uuden SE:n 252,250 km. Tämä oli aivan mahtisuoritus! Kisan taso oli kova ja miehiä oli mukana noin 150. Ja pitää oikein lukijoita muistuttaa siitä, että Jari siis oli se kaveri, jonka kanssa juoksin Helsingistä Turkuun kesäkuussa. Eli ei se nyt sitten niin ihme ollut, että Salon jälkeen en enää pysynyt kyydissä mukana...

Ei kommentteja: