perjantai 28. syyskuuta 2012

Pe 28.9.

Tänään 21km, 1h 49min

Ap: matto 10.0km, 52:27, 5:15/km.

Hikoilin vajaan tunnin matolla heti aamusta. Huh huh! Edellisestä varsinaisesta mattolenkistä oli jo niin pitkä aika, että en muistanutkaan kuinka paljon raskaampaa matolla on juosta kuin ulkona. Tuntumassa on minulla ainakin se 30s/km ero. Mitään järkevää selitystä tuohon ei ole, muuta kuin raikkaan ilmavirran puute. Vaikka minulla on tuuletin puhaltamassa ja ikkuna auki, niin 500 metrin välein on pyyhittävä hikeä maton kaiteella odottavalla pyyhkeellä...

Katselin juostessani hienon dokumentin amerikkalaisten valaanpyynnistä 1700-1800-luvulla ja erityisesti Essexin kohtalosta Moby Dickin kanssa. Oli nimittäin rajua touhua. Ennen oli miehet rautaa jne. (vaikka en tietenkään valaanpyyntiä hyväksykään).

Ip: kevyt 11.4km ml. 5 x 200m/200m, 56:42, 4:58/km.

Juoksin Hervannan kentälle muistelemaan reippaampia vauhteja. Tein 200m vetoja, mutta Nipa* käski lopettaa jo viidennen jälkeen. Hyvä niin, koska muuten en pääsisi huomenna sängystä ylös. Ja vauhtihan oli 40s/200m, eli täysiä. Ei kulje, ei.
(*Nipa on ainoa nopea lihassoluni, joka asuu vasemmassa pohkeessani. Nipan kaksoisveli Nepa oikeassa jalassa valitettavasti menehtyi tämän syyskuun määräkuurin ja säären vamman johdosta.)
Huomenna Suomensaaressa realistinen tavoite pikamatkalle (6km) on alle 3.50/km. Jos ei mene alle 4.00/km, niin vedän ranteet auki.

Parhaillaan on muuten menossa kova hölkkäkisa Kreikassa, Spartathlon. Mukana on ensimmäistä kertaa Wihan Kilometrien edustaja, eli Marko Forsell. Keli on aivan armoton, ehkä kovempi kuin koskaan, eli melkein 40 astetta kuumuutta (edit: ei kai nyt virallisesti kuitenkaan 40C, mutta yli 30C kuitenkin). Jo 60km kohdalla puolet suomalaisista (ja myös koko joukosta) on keskeyttänyt. Valitettavasti Marko on noiden keskeyttäneiden joukossa. Hieno yritys kuitenkin!
Vielä toistaiseksi tuo Spartathlon tuntuu liian kamalalta koitokselta (246km kreikkalaista maantietä mäkien ja kuumuuden kera), mutta itseni tuntien veikkaan, että joskus vielä löydän itseni lähtöviivalta. Sitä ennen pitäisi kuitenkin jaksaa käydä ahkerammin lenkillä.

Ei kommentteja: