maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ma 4.3.

Tänään 16km, 1h 21min

Ap: kevyt 6.0km, 30:51, 5:09/km.

Hätäinen mattolenkki aamulla.

Ip: 10.0km, 49:57, 5:00/km.

Illalla väsyneenä kevyesti kiihtyvä kymppi matolla. Ikävästi alkoi taas oikea sääri särkeä lenkin lopussa. On se perkeleen sitkeä kiusa! Huomenna on onneksi hieronta heti aamulla, niin ehkä siitä saa taas pikaisen avun.

Ja näyttihän sitä taas sataneen luntakin. Odottelen vielä josko se yöllä sulaisi, mutta luultavasti aamulla joutuu taas lumitöihin.
Harpatti toisaalla ihmetteli, että milloin se global warming tulee. Minun käsittääkseni se meni jo huipentuen talvella 2008-2009. Nyt olemme sen sijaan kulkemassa kohti jääkautta ja se on puhdasta faktaa. Mehän olemme jo pitkään eläneet jääkausien välistä aikaa ja on väistämätöntä, että jääkausi alkaa näinä päivinä. Varastin Wikipediasta oheisen kuvan historiallisista lämpötilavaihteluista ja jään paksuudesta, joka ei paljon jätä mielikuvitukselle varaa,
Eli oikeastaan pitäisi vaan iloita näistä nykyisistä minimaalisista lumitöistä. Toista se on muutaman vuoden kuluttua, kun lunta on puoli kilometriä ja pitää hissillä nostaa lumi kinoksen päälle.

2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Lohduttavaa lukea, että joku jaksaa muistaa nostaa esiin myös tämän jääkauden. Muistan, kun pikkupoikana tuli peljatellyksi sillä kohta tulevalla jääkaudella. Nythän vain jatkuvasti toitotetaan ilmaston lämpenemisen puolesta.

Paranemisia säärelle.

tv Marko F.

pjh kirjoitti...

Hauskaahan tämä tosiaan on, kun saa arvuutella lämpenemisen ja jääkauden välillä;-) Kai ne molemmat tulevat jollain tavalla, mutta jääkausi on ainakin pomminvarma. Jos ei nyt ihan huomenna, niin sitten vaikka sadan vuoden päästä.
Ja on tietysti mahdollista, että jääkausi ei tule ihan samalla tavalla kuin Day After Tomorrow-leffassa, jossa sitä juostiin pakoon ja juuri ja juuri ehdittiin sulkea ovet sen nenän edestä;-)

Onnittelut vielä sitkeästä 24h-juoksusta!