lauantai 13. huhtikuuta 2013

La 13.4. – Ranteet auki Viialassa

Tänään 26km, 2h 00min.

Ap: kevyt 6.0km, 31:52, 5:19/km.

Aamuverkka ennen kisaa. Vähän jalat tuntuvat väsyneiltä, mutta kai niillä kympin jotenkin raastaa.

Ip: vr5 + kisa 10.0km (38:13) + vr4 (yht. 19.7km), 1:28:30, 4:30/km.

Juoksu on siitä hyvä laji, että turhat luulot omista kyvyistä karisevat nopeasti. Ei pidä muuta kuin mennä kisaan, juosta täysiä ja katsoa sitten kelloa. Minulla kello näytti Viialan ympärijuoksun maalissa 38:13 ja pettymys oli melkoinen.

Verkassa olo oli melko OK, mutta huomasin kyllä, että vire oli huonompi kuin viikko sitten Teivossa. Juoksusää oli kohtuullisen masentava, mutta ei sen vauhtiin pitäisi vaikuttaa.
Alku meni alamäkeen vauhdikkaasti ja pian muodostui hyvä ryhmä, jossa juoksin Jarin ja toisen kaverin kanssa. Jäin aina ylämäissä reilusti, mutta pystyin juoksemaan eron kiinni mäkien jälkeen. Puolivälissä olimme juuri 37.30-vauhdissa, mutta noutaja kolkutteli jo kannoilla. Kuminauha kaksikkoon katkesi puolivälin jälkeen ylämäessä ja raahauduin loppumatkan yksin. Viimeiset 5km menivät kaikki 3.50-3.55 välille, mikä ei paljon naurata. Jarin kyydissä olisi ollut hyvä vauhti tarjolla (en tiedä tuloksia, mutta silmämääräisesti Jari meni noin 37:30. Edit: Oli 37:40.)

Pistää todella miettimään, että miten tässä näin kävi. Juoksu oli ihan samanlainen kuin kympit viime keväänä, eli ei vaan jaksa pitää vauhtia. Jotain pitäisi keksiä. Tai sitten vain parempaan en enää pysty millään keinoilla. Sen verran armahdan itseäni, että lasken 14s huonon juoksualustan piikkiin, niin pääsen alle 38min eikä tarvitse vielä lopettaa juoksua;-) Niinpä tein sitten loppuverkan ja ajoin Alkon kautta kotiin kohti uusia pettymyksiä.

Siellä oli muuten mukana joku nuori tyttö/nainen (en tiedä nimeä), joka juoksi meidän porukassamme pari kilsaa ja taisi mennä lopulta reilusti alle 40min. Olipa hieno suoritus! (Edit: Aika olikin sitten 40:13, mutta silti todella hieno aika 14-vuotiaalta.)

1 kommentti:

Marko Forsell kirjoitti...

Jeps, raaka laji tämä juoksu on. Itse vielä odottelee sitä ensimmäistä 40 min. alitusta ja kun se päivä tulee, niin kyllä tuuletan. Toivon mukaan tänä vuonna pääsisi tuon alle 40 min. kympin juoksemaan.

Hyviä treenejä.