sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikko 15

Viikko 15 (8.4.-14.4.2013)

Juoksua 147 km (4:57/km).
Liikuntaa yhteensä 12h 10min.

Samanlainen viikko kuin muutama aiempikin.

- Viikossa 12 lenkkiä.
- Reippaampina 6 x 1000m ja lauantain 10km kisa.
- Muut lenkit perusjuoksua.
- Kevyt pitkä lenkki sunnuntaina.
- Jalat ilman ongelmia ja olo normaali.

Kuusi viikkoa on nyt takana onnistunutta treeniä ja melko paljon määrää (viikot 120-160km). Ei olo mitenkään väsyneeltä tunnu, mutta ehkä kokonaisrasitus kuitenkin on noussut huomaamatta.
Alkavan viikon ajattelin jatkaa vielä samalla kaavalla, mutta pitkä lenkki taitaa muun viikonloppuohjelman takia jäädä pois, joten kokonaiskilsatkin vähän laskevat. Seuraavalla viikolla onkin työkiireitä ja siihen sopii kevyt viikko. Jos ja kun näin käy, niin harjoitteluni noudattaa siis hyväksi havaittua 7+1 jaksotusta kovien ja helppojen viikkojen välillä;-) Näin se helposti menee, kun kovat ovat oikeasti puolikovia...

Epätyydyttävän lauantain kisan johdosta olen miettinyt mitä pitäisi muuttaa tehokkaammissa harjoituksissa. Ajattelinkin kokeilla nyt pientä mäkikautta, eli pyrin tekemään 3-4 Lukonmäki-treeniä lähiviikkoina. Minulla nuo tehoharjoitukset ovat ehkä olleet liian helppoja ja Lukonmäessä muistaakseni ei koskaan ole ollut helppoa. Vauhtikestävyyttähän Lukonmäki ei auta, mutta etsin nyt mitä tahansa uutta ärsykettä. Tiistaina voisi aloittaa.

Viikon päätteeksi suunnitelmissa on juosta Orimattilassa perinteikäs Villinlenkki (n. 8km), joten Toijala jää tänä vuonna väliin.

Ei kommentteja: