maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ma 8.4. – Pipo päähän

Tänään 24km, 1h 58min.

Ap: kevyt 6.0km, 31:52, 5:19/km.

Tavallinen kevätaamu. Herätys klo 5. Ilmastointilaitteesta oli lämmöntalteenotto hajonnut yöllä ja kotona puhalsi mukava -10 asteen henkäys, kun kevätilma huokui sellaisenaan sisään. Siitä sitten vika-analyysin jälkeen tuloilman sähkölämmitys päälle ja kWh-mittari pyörimään oikein kunnolla.
Sitten olikin aika lähteä lumitöihin. Lunta oli onneksi vain hieman alle 10cm ja liukastuinkin uuden lumen alla olevaan jäähän ainoastaan kaksi kertaa eikä edes luita katkennut.
Aamureippailun jälkeen oli vuorossa mattokutonen ”hyvällä fiiliksellä”.
Ellalla oli koulussa ekalla tunnilla matikan koe ja olin lupautunut heittämään hänet kouluun työmatkallani. Kotipihastani on autolla lähtiessä mukava pieni ylämäki, jota sahasimme aikamme Ellan kanssa edestakaisin, kunnes oli todettava, että kesärenkailla ei liikkeelle pääse. Auto jäi mäkeen ja hyppäsimme kakkosautoon ja taisi jäädä 10s aikaa, kun hurjastelimme Ellan koululle.
Minä palailin kotiin, kun ei autoakaan siihen kadulle voinut jättää. Kun siinä sai rauhassa yrittää, niin lopulta pääsin liikkeelle. Sitten vain vielä Ruskoon järjestelelemään ilmastointikoneen korjausta. Ja sitten iloisena ja reippaana töihin kevättä rinnassa!

Ip: pk 18.0km, 1:25:50, 4:46/km.

Vaihteeksi vähän huonompi lenkki. Juoksin taas Iinan teatterin aikana keskustasta Teivon suuntaan ja takaisin. Keli oli aika ikävä ja jouduin nöyrtymään takaisin talvivaatelaatikolle ja otin pipon taas käyttöön. Muutenkin talvivarusteet palasivat varastosta takaisin.

Reidet olivat jostain syystä väsyneet alusta saakka ja lenkin loppu oli jo melko raskasta. Kaiken lisäksi juoksualusta oli monin paikoin nuljua lunta ja loskaa, mikä ei ollut omiaan lisäämään juoksunautintoa. Tulipahan lenkki kuitenkin tehtyä.

1 kommentti:

harpatti kirjoitti...

harvoin olen kyllä huhtikuussa lumisateesta iloinnut, mutta kun lumi sitoo ihan mukavasti katupölyn niin olen melkein tyytyväinen. Tosin saman asian olis ehkä hoitanut vesisadekin.