sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Su 21.4. – Villinlenkki

Tänään 15km, 1h 07min.

Ap: vr3 + kisa 8.2km 30:22 + vr4 (yht. 15.3km), 1:06:44, 4:22/km.

Käväisin Orimattilassa kyläilemässä ja juoksin siis samalla Orimattilan Jymyn järjestämän Villinlenkin. Juoksureitti kulkeekin ihan äidin kotitalon vierestä.

Keli oli mitä upein ja reitti melko hyvässä kunnossa, mutta eihän se paljon auta, kun mies on mitä on. Alkuverkassa olo oli huono ja jalat tuntuivat aivan veltoilta. Vähän epäilin jo jotain isompaa ongelmaa ja houkutus oli suuri vain juosta hölkkäily Arin ja Siljan kanssa (Silja oli palauttelemassa eilisestä SM-maantiestä verkkalenkin muodossa, kun oman seuran kisassa on tietysti ”velvollisuus” juosta). Ajomatkani Orimattilaan oli kuitenkin ollut sen verran pitkä, että päätin suunnitellusti tehdä vk-treenin.

Juoksu oli sitä tuttua hitaasti hyytyvää puserrusta. Jälleen 5km meni jotenkuten ja sitten vauhti vähän hidastui. Alamäet asfaltilla menee OK, mutta sora ja ylämäet ovat hitaita;-) Reitti oli puoliksi asfalttia ja puoliksi soraa. Pientä mäkeä oli, mutta ei reittiä lainkaan raskaana voi pitää. Pääosan kisasta menin omalla vedolla, mutta juoksuseuraa oli kuitenkin edessä ja takana koko ajan jonkinlaisella tuntumalla. Viimeisen kilsan alussa olin saanut yhden kaverin kiinni ja toinen oli peesannut minua jo pitempään. Siitä kolmen porukasta kuitenkin kaksi muuta kiristi vauhtia viimeisellä kilsalla ja minä vain ihmettelin, että mitä se tuollainen on. Jäin reilusti vikalla kilsalla, joka oli minulla itse asiassa kisan hitain vaikka oli asfalttia ja alamäkivoittoinen. Hyvä osoitus siitä, että minä en vain punaiselle saa itseäni millään. Maksimisyke 168, eli sellainen perus tv-reippaan maksimisyke... Viialassakin sentään 171.

Olin etukäteen laskenut Viialan pettymyksen jälkeen, että pystyisin juoksemaan 30:30. Siihen nähden tuo 30:22 oli ihan OK, varsinkin kun alkuverkan jälkeen en enää uskonut edes tuohon 30:30-aikaan. Kilsavauhti siis oli tänään 3:42/km. Tästä pitäisi ainakin olla helppo parantaa...

Ip: lepo.

Ei kommentteja: