lauantai 6. huhtikuuta 2013

La 6.4. – Teivocup

Tänään 21km, 1h 41min.

Ap: kevyt 6.0km, 31:53, 5:19/km.

Aamuverryttely matolla. Kaikki ihan kunnossa, joten sitten vaan Teivoa kohti...

Ip: vr5 + Teivocup 5.0km + vr5 (yht. 15.0km), 1:09:20, 4:37/km.

Teivocupissa oli numero rinnassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ja hyvinhän se meni, eli oman kellon mukaan 17:59. Toivottavasti järjestäjät eivät lisää sakkosekunteja ja pysytään tuolla minuuttiluvulla.

Porukkaa oli paikalla aika paljon kansallista kärkeä myöten. Katsoin ennen starttia referensseiksi Jarin ja Tommin ja ajattelin katsoa saisiko jommasta kummasta peesin ainakin alkumatkalle. Eiliset sprinttiharjoitukset eivät kuitenkaan auttaneet: taas olin molempia 15-20m jäljessä, kun joku 100m oli juostu.

Sen verran oli jännitystä, että en muistanut ottaa itse väliaikoja lainkaan. Kilsan kohdalla huudettiin noin 3.32. Toisella kilsalla pääsin hiljalleen mukaan Jarin ja Tommin porukkaan. 2km väliaika oli ehkä noin 7.05. Kääntöpaikalla huudettiin noin 8.56. Sain juosta melkein koko ajan jonkinlaisessa peesissä. Varaa kiristykseen ei ollut, mutta ei pahaltakaan vielä tuntunut.

Kääntöpaikan kohdalla Tommi jäi hieman Jarista ja yritin itse Jarin perään, mutta en pystynyt. Jäin Jarista 10m ja Tommi tuli hiljalleen taas ohi. Juoksin sitten Tommin peesissä neljännen kilsan ja Jari oli siinä vaiheessa 15-20m edellä ja ero hieman kasvoi. Tuntui, että vähän palauduin Tommin peesissä ja neljännen kilsan loppupuolella menin ohi ja tavoitin Jarin kilsa ennen maalia ja juoksin maaliin saakka siinä peesissä.

Reitti oli paljon parempi kuin torstaina käydessäni sitä katsomassa. Lumipätkälle oli sulanut kapeita polkuja ja kokonaan huonoa osuutta oli ehkä vain reilu 100m molempiin suuntiin. Ei voi monta sekuntia pistää kelin piikkiin. Tuultakaan ei pahemmin ollut.

Tänään oli hyvä päivä ja jalat tuntuivat virkeiltä. Odotin ehkä parhaimmillaan jotain 18.15 tulosta, joten hyvä näin. Juoksu ei mennyt liian punaiselle vaikka en vielä tuollaiseen vauhtiin olekaan tottunut. Toivottavasti kunto on yhä nousussa. Huomenna pitäisi juosta palauttava 30km jossain.

2 kommenttia:

muta kirjoitti...

Hyvä juoksu, onnittelut !

pjh kirjoitti...

Kiitos muta! Onhan se hienoa, että meni alle 18min yli kolmen vuoden kuivan kauden jälkeen.

Toivottavasti tämä ei ole vuoden huippukohta vaan vasta alku johonkin parempaan;-)