tiistai 2. huhtikuuta 2013

Ti 2.4. – Kovaa ilman pipoa

Tänään 21km, 1h 42min.

Ap: kevyt 6.0km, 32:07, 5:21/km.

Aamukutonen matolla. Vähän väsynyttä vaihteeksi.

Ip: vr3 + vk 9km + vr3 (yht. 15.5km), 1:09:36, 4:30/km.

Päätin tänään lopettaa naurettavan talvivarusteissa juoksemisen ja tein vuoden ensimmäisen ulkolenkin ilman pipoa. Kesärenkaatkin vaihdatin tänään, joten eihän sitä pipoakaan voi siis tarvita. Ja ei ollut ongelmia, joten pipoa ei enää varastosta kaiveta.

Ohjelmassa oli perinteinen testilenkki Lempääläntien vartta edestakaisin. Aamulenkki oli jo näyttänyt sävelet, että tänään ei ollut ihan paras päivä. Usein ennenkin on käynyt niin, että kun kovan määräjakson perään pitää yhden kevyen päivän, niin se seuraava päivä (=tänään) on kaikkein huonoin. Eli aika kankeaa oli juoksu jo paukusta alkaen.

Tänään tuo 9km vk-pätkä kulki hiipuvasti 4:02/km-keskivauhdilla. Aika oli odotusten mukainen, mutta kärsimystä olisi saanut olla vähän vähemmän. Hyvässä kunnossa ollessani lenkki on mennyt minuutin verran kovempaa, joten onhan tässä tekemistä. Eka puolikas (meno) 17:48 ja paluu 18:05. Meno myötätuuleen, paluu vastatuuleen. Reittihän on jonkin verran mäkinen. Alusta oli pääosin sula ja varovaisemmin juostavaa jääalustaa oli yhteensä ehkä 200-300 metriä, mutta vältin kaatumisen.

Hyvää oli se, että aika oli kuitenkin parempi kuin pariin vuoteen. Toisaalta juuri pari vuottahan tässä on rämmitty pohjamudissa. Toinen hyvä asia oli se, että juoksin loppuun asti enkä luovuttanut vaikka kukaan ei ollut katsomassa;-)

Ei kommentteja: