keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ke 2.10. – R5

Tänään 16km, 1h 18min

Ap: kevyt 6.3km, 33:40, 5:20/km.

Pieni aamulenkki hiljaa. Eilinen kahvakuula painoi selvästi jaloissa.

Ip: vr2 + R5@18:27 + vr2 (yht. 9.4km), 44:31, 4:46/km.

R5 meni tällä kertaa ihan mukavasti tasaisella vauhdilla alusta loppuun, ja kone ei mennyt punaiselle missään vaiheessa. Kärjessä keem ja Jari karkasivat parin kilsan jälkeen omille teilleen ja minä sinnittelin loppumatkan vähän Rollen perässä. Jalat tuntuivat aika hyviltä, mutta vauhdikkaamman juoksun puute näkyy selvästi. Täytyy käydä ahkerasti Teivocupeissa, että edes kerran kuussa tulisi tällainen hyvä vk-treeni.

Firstbeat-projektini ei ole oikein edennyt. Melkein pitäisi ostaa joku uusi mittari, että pääsisi eteenpäin. Mutta kun minulla on jo parhaat mittarit, niin ei yhtään huvittaisi.
Mittareistani Garmin 310XT ei tuota RR-dataa ja sillä ei saa noita haluamiani indeksejä tuotettua. Jos taas hankin uudemman Garminin, niin ne ovat kaikki jollain muilla tavoilla tätä 310XT:tä huonompia. Polarin RS800 tuottaa kyllä oikeat RR-datat, mutta en millään saa siitä enää nykyisin siirrettyä datoja ulos. Se IrDA-systeemi on todella syvältä ja kun aikoinaan läppärini päivitettiin Win7:aan, niin Polarin IrDA lakkasi toimimasta. Kokeilin taas vähän aikaa asennella drivereita uudelleen ja eri kombinaatioita, mutta ei siitä mitään tule. Pitäisi varmaan katsella onko uusissa Polareissa joku parempi systeemi, mutta Polar tuntuu kyllä tippuneen kelkasta ja tuskin ne uudet tätä parempia ovat.
Suuntoa en viitsisi hankkia ihan vain sen takia, ettei taas tule joku uusi ohjelma tai palvelu lisää muiden rinnalle. Kaksi erilaistakin on jo tarpeeksi. Suunnolla lienee kuitenkin paras Firstbeat-integrointi.
Varmaan se on pakko taipua jonkun uuden Garminin suuntaan, mutta mietin vielä vähän.

1 kommentti:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Uudemmissa Polareissa on tuommoinen USB-tikku tiedonsiirtoon. Se on ihan kätevä peruskäyttöön, eli datan siirtämiseen Polarin omaan webbihärpäkkeeseen. Mutta muuten käytettävyys on kovin heikkoa. GPX:n exporttaaminen koneelle on ikävän työlästä ja se webbihärpäke on ominaisuuksiltaan vain kalpea varjo vanhoista, koneelle asennetuista softista.

Ei muuten ole reittihärveliä näköjään iltarasteilla enää elokuun jälkeen ollut käytössä.