tiistai 1. lokakuuta 2013

Ti 1.10. – Kiintorasteja

Tänään -

Ap: hieronta.

Ei mitään kipuja jaloissa hierottaessa.

Ip: ulkoilua n. 70min + kahvakuulatreeni.

Suunnistuksen ihmelapsi suuntasi tänään Kaupin kiintorasteille. Kun eilen niin perusteellisesti harjoittelin ovaalin muotoisten juoksuratojen tunnistamista kartalta, niin tänään Kaupissa tavoitteeni olikin kunnianhimoinen: välttää eksyminen Kaupin vinttikoiraradalle.

Ja hyvinhän se suunnistus sujui, kun Kaupissa on polkuja ja teitä joka paikassa. Siirtyminen paikasta toiseen oli siis nopeaa ja ongelmana oli lähinnä tietää millä kartan poluista kulloinkin oli. Selvitin kuitenkin rastit 1-13 mallikkaasti ja sitten harjoitukselle varattu aika olikin lopussa. Radalle tuli (teoreettista) mittaa 4,8km ja keskivauhti oli jo huimat 14:30/km! Eli melkoinen quantum leap eteenpäin.

Olen nyt suunnistanut viisi kertaa omin voimin. Kaksi ekaa kertaa Suolijärvellä kiintorasteja. Sitten iltarastit Niihamassa ja Julkujärvellä. Ja tänään siis Kaupissa. Keskivauhti on kehittynyt noissa viidessä harkassa seuraavasti:
35min/km -> 22min/km -> 20min/km -> 16min/km -> 14:30/km.
Harpatin kanssa toki vauhti oli vähän parempi, mutta sitä ei lasketa.

Edit: Unohtui mainita, että tein vielä Markon kahvakuulatreenin suunnistuksen päälle. Ja jos joku ei vielä tiedä, niin Marko juoksi Leonidaan patsaalle viime viikonloppuna, eli tuo ei voi olla turha treeni;-)

Ei kommentteja: