sunnuntai 20. lokakuuta 2013

La 19.10. – Wiha 2013

Tänään -

Tänään oli taas se vuoden kovin ultra, eli tauotonta työskentelyä Wihassa klo 05.00-24.15. Olin urakan jälkeen vähemmän ryytynyt kuin kertaakaan aikaisemmin, joten kai sitä jotain on oppinut. Loppupäivästä oli välillä jopa ihan leppoisaa.

Chippisysteemi toimi loistavasti, eli nyt se on melkein perfect. Tai on minulla toki uusia parannusideoita, koska aina tiettyjä juttuja voisi tehdä käyttäjäystävällisemmiksi ja nopeammiksi. Mutta nyt pystyn helposti hoitamaan koko tulospalvelun yksin. Kierrosnäyttö seinälle heijastettuna juoksijoita varten oli erittäin hyvä idea, vaikka käytännön mekaaninen toteutus jätti toivomisen varaa (tuuli puhalsi ”seinän” nurin pari kertaa ja näkyvyys kirkkaimmassa päivänvalossa ei ollut huippuluokkaa). Mutta pääosin se oli erittäin hyvä. Aiemmin tuollaista ei oikein edes olisi voinut käyttää, kun chippien lukuvarmuus ei ollut tarpeeksi hyvä. Nyt se oli jotakuinkin 100%.

Ja olihan siellä yksi paha mokakin reitinohjauksessa yhden juoksijan osalta, mutta se onnistuttiin onneksi korjaamaan vielä juoksun aikana. Lisäksi oli aivan käsittämätöntä teknistä ongelmaa läppäreiden kanssa. Ei voi tajuta!! Onneksi sain vararatkaisut nopeasti toimimaan. En viitsi edes käydä kattavasti läpi miten epätodennäköisiä asioita laitteille tapahtui, mutta niin vain kävi. Esim. työläppärini, jota olen käyttänyt puoli vuotta ilman mitään ongelmia, teki ainakin viisi blue screeniä ennen kisan starttia. Tuo työkoneeni ei ole toki tulospalvelukone, joten sen osalta ei ollut ongelmia. Mutta se on kone, jota käytin verkossa muuten roikkumiseen kisan aikana. Eli katsoin siitä, että online-tulospalvelu toimi ja esim. seurasin siitä Juoksufoorumia ja kommentoin sinne itsekin. Koska tuon kanssa oli alussa ongelmia, niin en edes huomannut, että online-palvelu ei toiminut ihan kisan alussa. Kun sen sitten lopulta huomasin, niin päivitin tulokset manuaalisesti samalla kun kuumeisesti etsin ongelmaa. Ongelma oli niinkin yksinkertainen, että automaattinen päivitys kyllä toimi, mutta se päivitti tiedot väärään paikkaan (olin konffannut varakoneeseen aiemmin testimielessä toisen tuloshakemiston ja unohtanut vaihtaa sen, kun varakoneesta tuli sitten muista syistä pääkone). No, ongelma ratkesi onneksi melko nopeasti ja online-tulokset toimivat koko loppupäivän hyvin.

Ja olihan siellä pientä sähläystä numeroidenkin kanssa muutaman juoksijan osalta, mutta ei kamalan vakavaa. Nuokin pitäisi saada karsittua pois, mutta kyllä se numeroiden jakaminen kiireessä monen henkilön toimesta tuottaa melko väkisin joitain virheitä, kun samalla yritetään olla joustavia ja tehdä kaikkia ihmeellisiä vaihtoja. Numerosysteemiin aion kyllä keksiä jonkun jutun, joka estää tällaiset numerojen jaot väärin.

Säähän oli sitä normaalia suomalaista p*skaa. Piti sitten kuitenkin tulla lunta vähän niin edellisenä yönä kuin välillä kisan aikanakin. Ja pieniä myrskypuuskia tuli juuri sen verran, että kaikki kisakeskuksen esineet ja asiat vuorollaan joko kaatuivat tai lensivät pois. Ja pakkasta tuli aina sen verran, että ahkerat seurakaverit joutuivat suolasäkkien kanssa taistelemaan liukkautta vastaan läpi koko päivän. Suomalaistyylisesti voimme vain todeta, että olisi sää voinut olla huonompikin, joten iloitkaamme siitä... Nyt kahden kylmän Wihan kokemuksella voisin sanoa, että global warming olisi Wihaan erittäin tervetullut.

Kaikesta tästä kuitenkin selvittiin ja uskoisin tapahtuman olleen erittäin onnistunut. Kiitokset kaikille seurakavereille talkoista ja Tampereen/Pirkkalan pyöräaktiiveille, kun taas tulivat joukolla paikalle ajamaan kärkipyöränä molemmat startit. Ja oli hienoa, että juoksun ystäviä ihan spontaanisti tuli auttamaan järjestelyissa etukäteen ilmoittamalla (Juha) tai sitten ihan ex-tempore kisapaikalla (moni).

Tärkeintähän kuitenkin oli juoksijoiden panostus ja se oli hienoa voittajista sinne viimeisimpiin taivaltajiin saakka. Päivän upein suoritus oli Urpo Naumasen M65-sarjassa juostu satasen 8.53. Sen lisäksi, että se on aivan uskomattoman kova aika ja hieno SE:n murskaus, niin tilastonikkarien tietojen mukaan se on ikäluokan maailman tämän vuoden kärkitulos! Ja vieläpä usean minuutin marginaalilla. Satanen on todella kovatasoinen laji ja suomalaiset eivät siellä yleensä paljon juhli, eli Urpo Naumasen suoritus on kyllä yksi vuoden urheilutekoja.

Miesten satasen voittaja FMR:n Henri Ansio teki upean reittiennätyksen 7.49 ja kuittasi siitä bonuksen. Samoin JV puolikkaalla tiukan voittotaistelun jälkeen. Naisten satasella tehtiin kovia aikoja jne. Tulostaso oli hyvä yleensäkin, joten olosuhteet siinä mielessä olivat juoksijoille hyvät. Ajoittain kova tuuli oli juoksijoille aina myötäinen pitkällä yli kilsan vauhtisuoralla ja siinä on varmaan menty lujaa;-) Entinen työkaverini Tapio Siik voitti Suomalaiset Sataset -kisan (yhteistulos Suomen kolmessa eri 100km-kisassa). Wihassa viisi kertaa satasen juosseita Wihannestoreja kruunattiin kaksi: Petri Kuusisto ja Markku Asumaa.

Moni ensi-kertalainen ja muukin sai hienon kokemuksen ultran läpäisystä. Mieleen jäi erityisesti sataselta viimeisenä maaliin päässyt Urpo Rasila, joka juoksi ekan satasensa (ja kertomansa mukaan oli myös ainoa ja viimeinen). Rasilan tullessa maaliin oli tulospalvelu jo purettu ja jäin yksin käsiajalla odottamaan maaliintuloa. Rasilan jälkeen melko pian tuli myös Kalevi Saukkonen toiselta maraltaan ja hän olikin viimeinen radalla. Kalevilla oli kahden maran jälkeen heti kiire autolleen, koska sunnuntaiaamuna on seuraava maraton Lohjalla. Rasilalla oli kulunut satasella odotettua kauemmin ja puoliyö lähestyi uhkaavasti. Ajatus oli ollut mennä junalla Tuusulaan, mutta eihän mitään junia enää ollut. Ja eihän Pirkkahallilta enää millään julkisilla yöllä pääse pois. Päivän päätteeksi sitten ajoin Rasilan Tampereen keskustaan ja hän toivottavasti pääsi johonkin hotelliin ja huomenna kotiin.

Nyt pitää koota taas ajatukset johonkin muuhun.

Ei kommentteja: