tiistai 15. lokakuuta 2013

Ti 15.10. – Wihaa, wihaa, wihaa...

Tänään -

Kävin minä sentään reilun tunnin verran työpaikan kahvakuulakurssilla iltapäivällä. Siellä opetettiin mitä kaikkea kuulalla voi tehdä. Ehkä se vähän avasi tuota juttua, ja tulihan siinä kevyt treenikin tehtyä.

Pidän loppuviikon jonkinlaista puolittaista lomaa, kun palvelusvuosia tuli elokuussa 20 täyteen ja palkintolomaa on enemmän varastossa kuin ehtisi pitää. Wihan valmisteluihin saa pistettyä aikaa niin paljon kuin haluaa erilaisten detaljien hiomiseen.

Isoin homma tuli valmiiksi tänään, eli juoksunumerot. Lappuja tuli askarreltua 287 kpl. Kisaan tulee käytännössä noin 200 juoksijaa, mutta kun kaikissa sarjoissa pitää olla reilu varaus jälki-ilmoittautuville, niin paljonhan noita tulee. Tämä on sitä todellista high-tech työtä. Pitää leikata vaahtomuovista 2*287=574 palaa. Sitten pitää liimata 574 chippi-tarraa noihin paloihin. Sitten pitää pistää nuo 574 chippiä minigrip-pusseihin. Sitten pitää kiinnittää nuo 574 minigrippiä juoksunumeroihin (2 kpl/numero) ja kunkin chipin kiinnittämiseen tarvitaan kolme niittiä, eli 1722 niittausta. Sitten pitää exceliin kirjoittaa nuo 287 juoksunumeroa ja kutakin numeroa vastaavan kahden chipin numerot. Ja sitten on lopuksi testaus, eli kaikki 287 numeroa viedään vuorollaan antennin eteen ja katsotaan tunnistaako ohjelma molemmat chipit oikein. Onneksi on insinöörikoulutus, niin kaikki nuo vaiheet onnistuivat!
Kyllä se silti tuotti suurta tyydytystä huomata, että ainuttakaan virhettä ei tullut ja kaikki 3*287=861 numeroa tuli kirjoitettua exceliin oikein ekalla yrittämällä;-)

Haamu-wiha alkaa 11 tunnin kuluttua ja vielä pitäisi viritellä ohjelman parametrejä kohdalleen, mutta aika valmista pitäisi olla.
Huomenna käyn myös mittaamassa Wihan reitin uudelleen, kun siellä on tehty uusia tiepäällystyksiä. Kiva olisi ehtia juosta joku lenkkikin, vaikka vähän on taas stressaantunut olo ja keho ei varmaan ota treeniä vastaan;-)

Ei kommentteja: