lauantai 5. huhtikuuta 2014

La 5.4. – Teivocup-tavoite täyttyi

Tänään 16km, 1h 14min

Ap: vr 3.3km, 15:53, 4:49/km.

Kävin kokeilemassa pienellä aamuverkalla olenko toipunut torstain koomasta. Oli upea kirkas ilma ja ihan hyvä vire. Teivosta ei ole siis odotettavissa mitään katastrofia vaan ihan normaali kunnon mukainen surkea suoritus. Tunnen kroppani niin hyvin, että osaan ennustaa juoksun kulun: kaksi kilsaa reipasta ylvästä menoa (molemmat jalat ajoittain yhtäaikaa ilmassa) ja sitten onkin maaliin jäljellä enää kolme kilsaa raahautumishölkkää.

Ip: vr3 + TC6 5km (18.30) + vr4, 58:22, 4:43/km.

Teivocup meni suunnitelman mukaan ihan kivasti. Eka puolikas oli jopa odotettua parempaa menoa ja jalat toimivat hyvin. (Huomatkaa täällä kuva 10 -> molemmat jalat ilmassa!) Raskastahan se oli odotetusti sitten paluumatkalla ja silloinhan me nössöt hidastamme vauhtia ettei happivaje tuntuisi liian pahalta. Taisi siinä kolmen kilsan jälkeen joku hölkkäillä ohi lastenrattaita työntäenkin... Loppuaikani 18.30 (puolikkaat 9.00+9.30) oli silti tämän TC-kauden parasta vauhtia ja toivottavasti lupaisi vähän parempaa myös kesää ajatellen.

Tärkeintä oli kuitenkin, että sain 100-listani tavoitteen #53 rastitettua reilulla marginaalilla. Juoksin Teivocupissa täyden sarjan ja olin kevyesti kymppisakissa 3604 pisteellä, mikä on oma henkilökohtainen TC-ennätykseni. Itse asiassa olin lopputuloksissa neljäs (juoksijoita yhteensä kauden aikana 127). Tänään tuo 18.30 riitti vain 23. sijaan, joten onhan siellä nopeampia menijöitä paljon, mutta ilmeisesti heillä ei kunto riitä neljään kovaan rypistykseen talven aikana, joten loppusijoitukseni on täysin ansaittu!

Tähän juhlahetkeen sopii pieni Teivocup-muistelo: Juoksin ensimmäisen Teivocupini yli kymmenen vuotta sitten kaudella 2003-2004. Tuolloin juoksin heti talven aikana testin ”maksimitulokseen” tarvittavat neljä kertaa ja keräsin pisteitä 3176, joka riitti miesten sarjassa sijaan 32 kaikkiaan 122 juoksijan joukossa. Tuloslistassa olivat silloin edelläni mm. Veterano sijalla 20 ja keem 22. Parhaiten mieleeni tuolta 2004 kaudelta ovat jääneet 20min-alituksen tavoittelu ja huhtikuun viimeinen osakilpailu, jossa ensimmäisen kerran tuon rajan alitin, ja heti yli minuutin marginaalilla.

Myöhemmin kaudella 2008-2009 juoksin sitten toisen kerran täyden neljän kisan sarjan ja sijoituin kokonaiskisassa sijalle 10 (juoksijoita 111) pisteillä 3503. Edelläni oli silloin mm. muuan Tappi, eli tuo entinen juoksijasuuruus Pirkkalasta. Joka tapauksessa harvinaista herkkua ovat minulle tällaiset täyden neljän juoksun Teivocup-kaudet ja siksi tälläkin oli paikkansa 100-listallani.

Huomenna minulta jää järvenkierto väliin, kun lähden koko päiväksi retkeilemään Isojärven kansallispuistoon. Hazor on suunnitellut reitin ja se takaa, että jokainen kivikko, risukasa, suo ja kukkula on koluttava läpi. Matkaa tulee eksymättä jonkin verran päälle maratonin, mutta aikaa menee kai noin 8 tuntia. Reittisuunnitelma on täällä. Otan kameran mukaan ja keskityn luontoelämykseen.

4 kommenttia:

Tommi Lahtonen kirjoitti...

Muuten oikein mutta jokaista kivikkoa ei koluta vaan jokainen luola ryömitään läpi, risukasoihin ei mennä ja suotkin yritetään kiertää mutta ojiin pudotaan, jokuselle kukkulalle noustaan mutta ei kaikille. Oleellisin kuitenkin vielä puuttuu listasta eli jokaista vanhaa puuta halataan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää reissua Isojärvelle, harmi kun sattui toinen mielenkiintoisempi treeni samalle päivälle niin ei pääse mukaan, mutta tuleehan näitä.

Onni Vähäaho kirjoitti...

Hyvää vauhtia oot pitäny. Onnittelut upeasta ajasta! Vähintäänkin riittävät vauhtivarat tuntuu olevan. Onko ultria tähtäimessä?

pjh kirjoitti...

^Kiitos!
Kyllä ultria mielessä on. Vähintäänkin omia pitempiä lenkkejä, mutta myös Oxroadultra kiinnostaa. Osallistuminen riippuu paljolti siitä miten nämä lyhyemmät matkat lähtevät kulkemaan. Heinäkuun kova ultra kun valitettavasti romuttaa muut suunnitelmat aika pitkäksi aikaa.