torstai 17. huhtikuuta 2014

To 17.4.

Tänään 19km, 1h 37min.

Ap: kevyt 8.0km, 42:45, 5:21/km.

Mattokasi aamulla. Katselin telkkarista kuinka Vasili Arhipov pelasti maailman juuri vähän ennen omaa syntymääni. Way to go Vasili!

Alkaa olla jo vähän palautuneempi olo ja FR620 sanoi palautumistilaksi ”good”. Viime aikoina ovat alkaneet nuo Forerunnerin lausunnot olemaan aika hyvin yhtä omien tuntemusten kanssa.

Ip: kevyt 11.0km, 53:59, 4:55/km.

Iltalenkki Arboretumin ja Iidesjärven ympäri. Yllätin itseni juoksemalla napit korvassa, kun kuuntelin radiosta Tappara-Kärpät finaalia siinä samalla. Vaikka Kaj Kunnas pääsi ääneen vain tauoilla ja mainoskatkoilla, niin ei sitä vaan kestä millään. Pitänee tehdä kansalaisaloite Kunnaksen saamiseksi pois mediasta.

Nyt olen muuten varma, että FR620:ssa tai Garmin Connectissa on bugi tuohon reitin piirtämiseen liittyen. Taas juoksin normaalin lenkin ja silti reittiviiva alkaa vasta tasan kolmen kilsan kohdalta. Kuitenkin reitin mitta ja kilsat olivat tarkasti oikein, eli kyllä ne on GPS:llä mitattu. Kyse ei voi olla satelliittifixin puuttumisesta. Pysäytin kellon hetkeksi tuossa kohdassa, josta reitti nyt alkaa. Samoin kun tämä tapahtui viimeksi, niin silloinkin pysäytin kellon hetkeksi liikennevaloissa juuri vastaavassa kohdassa. Jotenkin tuo pysäytys joissain olosuhteissa saa tuon ilmiön aikaiseksi. Samoin kyllä nytkin korkeuskäyrä on ihan mitä sattuu. Tutkimukset jatkuvat.

Sain sitten myös tulokset taannoisesta 3vrk Firstbeat-testistäni ja kävin palautekeskustelun jonkun asiantuntijan kanssa. Ihan mukava oli rupatella ja hienoja graafeja ja taulukoita oli tehty paljon. Eihän siitä konkreettisesti paljon käteen jäänyt, kun kaikki oli ihan kunnossa ja en saanut mitään parannus-actioneja. Päivät eivät olleet liian stressaavia ja keskimääräinen tilani vuorokauden aikana oli ihan hyvä (=syke alhainen ja sykevälin vaihtelu riittävän suurta). Iltatreenien jälkeen unen alkuosa oli kuulemma vähän huonoa, mutta ei sekään ollut epänormaalia.

Minulle laskettiin vielä erikoispalveluna EPOC-arvot tuon jakson treeneilleni. Järvenkierrolla EPOC oli 81, kun taas reippaammassa lyhyessä lenkissä se oli 123. Virheitä näytti sykekäyrissä olevan lenkkien alussa noilla hienommillakin laitteilla, joten ei ne virheet mitään Garminin sykevyön yksinkoikeuksia ole.

Ohessa malliksi yhden päivän Firstbeat-raportti (sunnuntai, pitkis aamulla).

1 kommentti:

Jaakko kirjoitti...

Kaveri oli päässyt vastaavista ongelmista eroon liottamalla sykevyötä saippuavedessä. Veikkasi sykevyöhön kertynyttä suolaa syypääksi noihin sykevirheisiin. Itsellä on ihan samat ongelmat oman Garminin mittarin kanssa.