sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Su 20.4. – Loppunosto järvenkierrolla

Tänään 26km, 2h 05min.

Ap: 26.5km (sis. vk 8.6km), 2:05:20, 4:44/km.

Järvenkierto gallardon kanssa kesäreittiä vastapäivään. Sää oli loistava, eli tyyntä ja sopivan viileää. Aamuyöstä oli melko flunssainen olo ja nenä ihan tukossa, mutta ei silti ollut perusteita treenin perumiseen. Juostessa sitten vire oli taas ihan kohtuullinen vaikka ei nyt yhtä hyvä kuin esim. tiistain vk-lenkillä. Sen verran hyvin kulki lenkin eka puolikas, että uskoin kyllä pystyväni loppunostoon ihan kunnialla.

Nopeasti alkumatkan kilsat hujahtivatkin ohi ja Savupojat lähestyi vääjäämättä. Edellisestä vastaavasta treenistä oli kulunut jo viisi vuotta, joten ehkä vähän pelottikin;-) Loppunostoa varten otin Forerunnerin AutoLapin pois päältä, jotta voisin juosta rennosti ilman kellon tuomaa painetta. Jaloissa painoi ikävästi heti alusta alkaen ja vähän liikaa piti puristaa jo alussa. Gallardo juoksi vedon alun peesissä, mutta jättäytyi sitten vähän ja tuli lopun matkaa jonkin verran perässäni.

Oma vetoni oli sellainen hieman hyytyvä perussuoritus. Ei tuntunut ihan rennolta, mutta liikkui riittävän hyvin. Nuolialantien mäkeen hyydyin jo aika pahasti ja viimeisen kilsan nousu Härmälän rannasta oli väsynyttä. Varsinaista romahdusta ei kuitenkaan tullut ja jaksoin painaa 8.6km vk-osuuden loppuun saakka ja keskariksi tuli 4:03/km. Eihän tämä vuosien 2008-2009 vauhteihin mennyt, mutta samaa luokkaa kuin 2007. Seuraavan kuukauden aikana juoksin silloin puolikkaan 1.25 ja Tukholmassa hellemaratonin 3.20 ja sitten muutaman kuukauden kuluttua ensimmäisen 3h-alitukseni.

Vaikka tulostaso on vielä mitä on, niin onhan tämä viimeisen viikon tuloshyppäys aika yllättävä surkean talven jälkeen. Tämän viikon perusteella 3h on sen verran lähellä mahdollisuuksien rajoissa, että pitänee alkaa etsiä lentoja Hampuriin. Vähän huonolta lentojen tilanne näyttää, mutta eiköhän jotain löydy vaikka kalliiksi käy.

Ip: lepo.

Taidan pitää täyslepoa huomisenkin ja aloittaa ”viimeistelyn” kohti Hampuria. Vähän tosin tänään lipesin tipattomasta, mutta sallittakoon tuo pieni lepsuilu kevään lämpimimmän päivän kunniaksi.

Ei kommentteja: