lauantai 28. joulukuuta 2013

La 28.12. – Varttimaileri on syntynyt!

Tänään 11km, 56min.

Ap: 10.8km (sis. 4 x 400m / 5min), 56:23, 5:13/km.

Aamupäivällä halliin Markon kanssa ja ohjelmassa oli happovetoja. Tällä kertaa hallissa oli vipinää ja vilskettä, kun siellä oli joku jalkapalloturnaus ja juoksijoitakin tavallista enemmän. Ihmiset osasivat kuitenkin käyttäytyä ja vähän ohittelemalla treenin sai vietyä hyvin läpi.

Olin suunnitellut alkuverkan yhteyteen hyökkäystä 20m ennätykseni kimppuun, mutta en sitten millään saanut valokennoja toimimaan. Ja ihan oli piikkaritkin kassissa mukana tätä varten... Täytyy vaan odottaa sopivampaa tilaisuutta, kun joku muu on ensin viritellyt kennot kuntoon.

Pääharjoituksena oli kiusata itseäni ihan kunnolla 400m vedoilla. Ja sehän tarkoitti 4 x 400m täysiä pitkillä palautuksilla. Palautuksiin kuului polviin nojailu ja huohotukset, ja vielä 800m hölkkää, mikä yhteensä kesti reilut 5min. Silti pohkeet olivat pysyvästi tulessa jo heti ekan vedon jälkeen, mutta yllätin itseni jaksamalla kaikki vedot tyylikkäästi. Nelisataset kulkivat 68.2, 68.7, 68.4 ja 67.9s. Marko juoksi lyhyempiä vetoja ja vedin itse kolme ekaa kokonaan omalla vedolla. Kolmas tuntui jo tosi pahalta, mutta onneksi Marko veti viimeiseen ekat 200m ja sain taas huomata kuinka paljon helpompaa on tulla peesissä. Tuon vetoavun turvin sain sitten vielä hyvän lopetuksen treeniin.

Varaa ei jäänyt vetoihin yhtään, mutta olen silti yllättynyt kuinka kovat ajat sain aikaiseksi! Ja en juossut edes piikkareilla, mutta kenkänä oli toki superkevyt Adizero Pro.

Ip: lepo.

Katsellaan nyt vaikka hiihtoa ja nuorten lätkää loppupäivä.

Huomenna on ohjelmassa normaali järvenkierto (startti 8.27) ja ainakin Marko lupasi lähteä. Mukaan mahtuu muitakin. Taksirahat otan kyllä matkaan, koska tällä hetkellä pohkeet ovat aika soikeina...

1 kommentti:

Veterano kirjoitti...

Meikäläiselle tuli pahasti pataan Talkkarin muijalta Keski-Tampereen Sprinttisuunnistusviikon avauksessa, joten haen siihen revanssia huomenna. Järven kävin taivaltamassa jo tänään ikään kuin herkistelyksi. Eli vielä huomenna ja myös viikon päästä vimppalaisuus voi olla järvenkierrolla vähäistä tai jopa olematonta. Se yksikin kun vain hesselöi sunnuntaisin.