tiistai 10. joulukuuta 2013

Ti 10.12. – Aamuvetoja Lontoossa

Tänään 17km, 1h 23min.

Ap: 17.3km (sis. 4 x 1km / 3min), 1:23:21, 4:50/km.

Lähdin aamulenkille pimeään Lontooseen tavoitteena löytää reitti Hyde Parkiin Thamesin etelärannalla sijaitsevasta hotellistani. HERE Mapsin avulla löysinkin kohtalaisesti perille sopivalla määrällä suunnistuspysähdyksiä. Matkaa tuli hotellilta noin 4km. Hyde Parkissakin oli todella pimeää ja vain heikkoja valoja. Valitsin sieltä reilun kilsan pätkän suoraa tietä ja juoksin suoralla edestakaisin kovat vedot 4 x 1km hölkkäpalautuksella. Matka siis mitattu Forerunnerilla, eli juoksin vedon kunnes mittari piippasi kilsan merkiksi. Oli niin pimeää, että vedon loppuaikaa ei voinut ranteesta nähdä ja juoksin siis vedot sokkona (en koskaan muista mistä mittarin napista saa valon päälle). Aamulla vire ei ollut paras mahdollinen ja aika koville otti juosta tonnit. Niinpä piippaus oli vedon lopussa aina varsin tervetullut ääni.

Hotellilla myöhemmin päivällä Forerunner kertoi, että tonnit kulkivat 3:32, 3:14(??), 3:35 ja 3:26. Eka ja kolmas veto loivaan ylämäkeen, ja toka ja neljäs vastaavasti alamäkeen. Jokainen Hyde Parkissa juossut tietää, että mäet eivät varsinaisia vuoria siellä ole. Mutta kyllä tuolla suoralla nousussa ihan selvä ero oli, ja varmaan se selittää tuollaisen 5-10s. Toisen vedon aika on silti varsin epäilyttävä ja selitys löytynee Forerunnerin matkan mittauksesta. Kunhan kotona pääsen lataamaan GPS-jäljen kartalle, niin totuus paljastuu. Kaikki vedot siis olivat ihan viivasuoralla reitillä. Tuo noin 3:30 tuntuu uskottavalta kilsa-ajalta ja siihenkin sai tehdä aika lailla töitä.

Paluumatkalla sattui sitten melkoinen kämmi, kun juoksin ihan väärään suuntaan ja paluumatka hotellille venyi 8 km:iin. Piti juosta aika reipasta lopussa, kun huomasin kellon lähestyvän uhkaavasti kahdeksaa. Kokoukseen taisin tulla suihkun jälkeen ajoissa noin klo 7.59.58. Ihan hyvä, että aamiainen jäi väliin, kun muuten täällä tulee syötyä ihan riittävästi ja vähän yli.

Olen juossut Lontoossa usein, mutta joka kerta on pakko ihmetellä kuinka britit todella ovat juoksukansaa. Aamulla heti klo kuuden jälkeen kaduilla on vaikka kuinka paljon juoksijoita ja 6.30 Hyde Park on jo täynnä menoa vaikka siellä ei siis juurikaan eteensä nähnyt. Ja *kaikki* juoksevat reippaasti. En nähnyt ainuttakaan hidasvauhtista hölkkääjää. Ja useat juoksevat kesäkamppeissa, vaikka lämpötila oli 2 astetta. Loppulenkistä siis minulla oli jo kiire hotellille ja juoksin ihan reippaasti siihen nähden, että kuljin jalkakäytävillä, joissa oli jo melko paljon ihmisiä. Mutta niinpä vain joku työmatkahölkkääjä reppu selässä meni kovaa ohi ja minulla ei ollut mitään asiaa peesiin. Oli selvästi harpatin sukulaissielu. Ei ihme, että britit ovat niin vahvoja Euroopan maastojuoksussa.

Ohessa pari aamukuvaa Lontoosta lenkin lopusta, kun aurinko alkoi nousta.



Ip: lepo.

Loppupäivä menikin työn merkeissä ilman liikuntasuorituksia.

Pitää vielä lisätä, että kun päivän päätteeksi laahustin illalliselta hotellille Thamesin rantaa pitkin, niin sama meno jatkui: juoksijoita oli paljon ja vauhti oli kova.

Ei kommentteja: