perjantai 20. joulukuuta 2013

Pe 20.12. – Silja-tonnit hallissa

Tänään 12km, 1h 02min.

Ap: lepo.

Ei jaksa. Pohkeet kipeät.

Ip: vr3 + 6 x 1000m / 2min + vr2, 1:02:00, 5:02/km.

Iltapäivällä käytiin Markon, harpatin ja jahan kanssa juoksemassa tonneja tyhjässä Pirkkahallissa. Tai oli siellä jotain hyppääjiä, kuten Evilöitä, Kivisiä ym, mutta me olimme ainoat kestävyysurheilijat.

Speksi oli kuusi tonnia kiihtyvänä sarjana 3.47-3.41-3.36-3.32-3.26-3.16. Tuo mystinen speksi syntyi siitä, että Siljalta tuli minulle viesti viime viikonloppuna, että ”vetotreeni meni hyvin ja rennosti” ja tonnien ajat olivat nuo tuossa edellä (2min pal). Pajulahdessa muuten on apuna valojänis, joka olisi ihan kiva juttu Pirkkahalliinkin, mutta onnistuuhan tuo vauhdin tarkkailu kellollakin. Lupasin Siljalle yrittää juosta samat tonnit omassa seuraavassa vetotreenissäni. Hylkäsin tietysti heti ajatuksen juosta ne rennosti, mutta kunhan saisin samat ajat aikaiseksi väkisin vääntämällä.

Toteutus oli aika upea, vaikka itse sanonkin. Pyöristettynä lähimpään sekuntiin sarja oli 3.47-3.41-3.36-3.32-3.24-3.16. Eli vain viides veto meni vähän liian kovaa, kun jaha päästettiin irti vetotöihin. Mutta ymmärtäähän sen, kun menohaluja ilmeisesti jahalla riittää syksyn telakan jälkeen. Vedin itse neljä ekaa vetoa, mutta onneksi oli sitten kovempia kavereita vetämään loput. Marko veti 400m vikassa vedossa ja harpatti loput, ja vikalla kiekalla jouduin jättämään muutaman metrin väliäkin, mutta meni silti 3.16! Koville otti, mutta tulipahan tehtyä!

Viimeisessä vedossa kadenssi oli välillä ave 196 ja max 206. Vertikaalipomppu oli 8,6cm ja maakontakti 171ms. Näihin lukuihin pitää olla tyytyväinen, mutta parannusta haetaan vielä! Syke oli ihan tapissa 178, joten ei tuossa varaa juuri jäänyt.

Pitää vielä mainita, että alkuverkan avauksissa kokeilin pari kertaa maksimivetoa 20m lentävällä lähdöllä. Toinen veto meni 2,81s. Kotona huomasin, että se oli minulle uusi ennätys!! Vuonna 2008 pääsin 2,82s ja olen tuota yrittänyt vuosien varrella turhaan parantaa. Selvästi olen tehnyt jotain oikein, kun tuo meni vähän puolihuolimattomasti. Täytyy lähiaikoina kokeilla paremmalla valmistautumisella ja 2,7x tuntuu ihan realistiselta nyt. Ainoa keksimäni selitys on, että lihaskuntotreeni on nostanut voimatasoja ja se näkyy maksiminopeudessa.

2 kommenttia:

Onni Vähäaho kirjoitti...

Äijjä on tikissä! Kiitos muuten sokkoseiska ideasta. On tullu pari kertaa kokeiltua.

pjh kirjoitti...

Onnistuiko sokkoseiska vai jäikö yritykseksi? Ei ole blogissa näkynyt raporttia;-) Minä varmaan pian kokeilen kymppiä hallissa, mutta ihan ei kunto riitä 40min-aikaan vielä.

Tikissä olemisesta en osaa sanoa, jos hyvä treenit eivät ala näkyä missään testijuoksuissa. Olen toki yhä optimistinen.