maanantai 23. joulukuuta 2013

Ma 23.12. - Selfie

Tänään 14km, 1h 13min.

Ap: kevyt 6.5km, 36:08, 5:34/km + kahvakuula 25min.

Aamuverkka joulukuusta hakemaan paikallisen Prisman pihasta. Pari sakkokierrosta piti vielä hölkätä kuusikauppiaita odotellessa, mutta sainpahan aamun ensimmäisenä asiakkaana valita parhaan kuusen.

TE-arvoksi tuli vihdoinkin 2.3, joten sekin apina on nyt sitten karistettu selästä. Sykemittari kyllä hakkasi taas tapissa ekat 6 minuuttia, joten oikea TE olisi ollut vieläkin pienempi. Mittari kertoi, että palautumistaso on hyvä, joten iltapäivällä voi mennä tekemään kakkosia halliin. En tosin kertonut mittarille, että tein kahvakuulaa vielä tuon kuusilenkin päälle.

Ip: kevyt 7.0km, 36:39, 5:14/km.

Lähdin juoksemaan kakkosia Pirkkahalliin ja tapaaminen oli sovittu klo 15. Se vain sattui myös olemaan aika, jolloin Pirkkahalli tänään suljettiin. Kun sisäkamppeet kuitenkin oli päällä, niin palasin kotiin hölkkäämään seiskan matolla. Kun mieli oli viritetty kakkosiin, niin matolla ei huvittanut juosta yhtään. Veteranolle pitää siis valittaen todeta, että perjantain sprinttisuunnistus jää nyt väliin, kun toinen viimeistelytreeni kakkosilla epäonnistui. Muuten olisin tietenkin tullut!

Olen tässä viime aikoina pohtinut sykemittauksen problematiikkaa. Ei sen näin vaikeaa pitäisi olla. Ratkaisu alkaa jo hahmottumaan päässäni, mutta en vielä paljasta tätä vallankumouksellista ideaa. Sen verran voin kertoa, että siihen ehkä liittyy modifioitu sydämentahdistin ja sängyn patjaan integroitu langattoman latauksen alusta (vähän niinkuin fatboy).

Nythän tässä sykemittauksessa ei ole mitään tolkkua, kun syke on väärin joka toisella lenkillä. Sen lisäksi sykepannalla on aina mukavia sivuvaikutuksia. Niistä kertoakseni otin taas askeleen lähemmäs nykyaikaa, ja otin ensimmäisen selfieni.


Vaikka jouluglögiä on tullut naukkailtua aika reilusti, niin kuvassa eivät kuitenkaan ole silmäni. Sen sijaan siinä ovat rintalastan alapuoliset terveiset sykepannalta. Suihkussa lenkin jälkeen näitä terveisiä osaa aina arvostaa;-) Tämänkin vuoksi siis kehon sisäinen sykemittaus on tulevaisuutta.

2 kommenttia:

harpatti kirjoitti...

Osaatkohan sinä varmasti pukea sen sykepannan. Mulla on garminin lähetin kiinni polarin pannassa. Kastelen sykepannan aina ennen lenkkiä ja en kyllä muista, että olis ollut ongelmia sykemittailujen kanssa.

pjh kirjoitti...

Selvästikään en osaa käyttää pantaa;-)

Minäkin olen aiemmin Garminin kanssa käyttänyt Polarin pantaa ja se on ollut parempi, mutta ongelmia siinäkin on. Nythän tämä Garminin panta on ihan uusi, ja toivoin siitä enemmän. Pitänee taas kokeilla Polarin pantaa uudelleen.

Ja kyllä minä kastelen pannan ihan kunnolla joka kerran ennen käyttöä. Olen jopa aika säännöllisesti käyttänyt sellaista geeliä, jota odottavilla äideillä käytetään ultra-kuvauksissa. Kyllä pitäisi sähkön liikkua!