perjantai 6. joulukuuta 2013

Pe 6.12. – Järvenkierto

Tänään 26km, 2h 23min

Ap: 26.4km, 2:23:06, 5:25/km.

Aamulla 3,5min lankku ennen lenkille lähtöä. Huomenna onkin sitten lankkuohjelman viimeinen lepopäivä ennen loppurutistusta.

Hölkkäilin yksikseni sille yhdelle rakennukselle Pirkkalassa. Oli alusta alkaen selvää, että ei tule kevyt lenkki tänään. Eihän se ollut paras idea juosta vetoja edellisenä iltana ja lähteä lumipitkikselle vain 12h-palautuksella. Lunta oli tosin odotettua vähemmän ja teitä oli aurattu kohtalaisesti, joten olosuhteet olivat välttävät.

Pirkkalassa mukaan liittyivät Tappi, Pate, Veterano ja Kaskisen Hannu, eli ihan hyvällä porukalla nytkin päästiin juoksemaan. En ollut ainoa, jolla eiliset vedot painoivat jaloissa, mutta Tappi oli yli-energinen ja näemmä palautunut meitä muita paremmin. Lenkki tuli kuitenkin selvitettyä väsynein jaloinkin ilman suuria vaikeuksia.
Juostiin muuten tällä kertaa talvireittiä, joka on muutaman sata metriä kesäreittiä lyhyempi.

Lenkin päälle palautteluna lumityöt. Ja oletettavasti huomenna onkin sitten edessä jo vähän isompi lumisavotta, jos ennusteet pitävät paikkansa.

Ip: lepo.

Loppupäivä lepoa. Jouluglögi oli mennä väärään kurkkuun, kun tutkin päivän TV-ohjelmia. Itsenäisyyspäivän vakiotarjontaan kuuluu tietysti Laineen Tuntematon sotilas. Suuri isänmaallinen sota on ilmiselvästi itsenäisyyden ykkössymboli. Mutta tähän asti emme ole tieneet mikä on symbolirankingissa seuraavana. Ylevero-kanava näyttää tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi uusintana jääkiekon MM-loppuottelun 2011! Jo on aikoihin eletty... Jos urheilusta haetaan kakkossymboli, niin kyllähän Lasse Virenin juoksut ovat sata kertaa parempi symboli. Ja jos oli pakko mennä jääkiekkoon, niin olisivat edes valinneet sen ainoan oikean ja alkuperäisen vuodelta 1995.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Älkää katsoko kiekkoa vaan mieluummin tätä.

Ei kommentteja: