torstai 5. joulukuuta 2013

To 5.12. – Ekat hallitonnit

Tänään 20km, 1h 43min

Ap: kevyt 7.0km, 37:05, 5:18/km.

Aamulla lankkuhaasteessa oli ohjelmassa 3,5min lankku. Tein kuitenkin 4min (olen aiemminkin usein tehnyt 30s yli targetin, vaikka yleensä en sitä ole täällä kertonut). Eihän se kivaa ollut, mutta ei ylivoimaista. Illalla Tapin piti tietysti Pirkkahallissa mainostaa, että hän teki eilen 5min lankun...

Lankun päälle aamuseiska matolla.

Ip: vr3 + 6 x 1000m / 2min + vr3 (yht 13.0km), 1:06:11, 5:05/km.

Illalla oli ohjelmassa kauden ensimmäinen vetotreeni hallissa, eli Tapin masiinoimat tonnit. Meitä oli paikalla iso porukka (vedoissa taisi olla jopa 7 juoksijan letka) ja itse verkkailin alkuun harpatin kanssa kolme kilsaa Tappia odotellen. Sankari saapuikin itse paikalle noin 1min ennen vetojen alkua ja ehti tehdä 200m verkan. Eka veto otettiin maltillisesti verkkana ja sitten hiljakseen kiihdyteltiin. Vedot kulkivat minulla 3:58, 3:50, 3:40, 3:36, 3:29 ja 3:22. Kun tämä oli eka ratatreeni, niin ei ole kunnon vertailukohtaa, mutta kai tämä ihan hyvin meni ja edelleen oma fiilis on hyvä. Minä vedin neljä ekaa vetoa, mutta sitten kahdessa viimeisessä harpatti hoiti pääosan vetotyöstä ja vikassa vedossa en ihan harpatin loppukiidossa pysynyt mukana. Palautukset olivat todellisuudessa vähän yli 2min, kun suurin osa porukasta ei saanut itseään siirrettyä maaliviivalta lähtöviivalle 2min aikana... Oli vähän laiskaa menoa!

Pieni sivujuoni: Kahden vedon jälkeen palauttelun aikana todella tutun näköinen oikea urheilija tuli kyselemään, että mitä me juostaan. Kerroin, että juostaan tonneja 6 kpl ja pari on jo takana. En ajatellut asiaa enempää ja oletin kaverin olevan tuttu aiemmilta hallikäynneiltä. Kaveri sitten kysyi voisiko hän lähteä letkaan mukaan, tosin hän ei koko tonnia juoksisi (oletin, ettei jaksa). Tietenkin me sanoimme, että mukaan vaan! En katsellut taaksepäin, mutta ilmeisesti kaveri juoksi mukana joukon jatkeena useamman vedon alussa joko 300m tai 600m tms.
Loppuverkassa sitten keskustelussa tajusimme, että sehän oli Jussi Heikkilä, joka juoksi siinä peesissä. Eli kun Heikkilä sitten ensi kesänä EM-kisoissa juoksee finaalissa, niin voin kehua toimineeni jäniksenä hänen valmistavissa treeneissään;-)

Huomenna Itsenäisyyspäivänä on suunnitelmissa juosta järvenkierto. Lähtö Käyttöautolta 8.27, Puljulta 9.00, Tebskalta 9.03 ja Rajaniemen sillan kahvilalta 9.23. Juoksemme myös Arskan Grillin kautta ja ohitamme sen tasan klo 9.00. Tervetuloa mukaan!
(Huom! Järvenkierto nyt perjantaina ei automaattisesti tarkoita, etteikö sunnuntainakin voisi juosta. Sääennuste kuitenkin lupaa nyt vähän turhan rapeaa keliä sunnuntaiaamulle.)

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Potentiaalisesti myös metri lunta huomenaamulla, mutta sehän nyt ei näytä teidän junaa pysäyttävän.

pjh kirjoitti...

Kyllä meitä Kaapo on näemmä lähdössä useampikin juoksija metrin hankeen. Lähde vaan mukaan sinäkin!