sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Su 15.12. – Naula päässä

Tänään 26km, 2h23min.

Tänään oli monien ennätysten päivä.

Ap: pitkä 26.4km, 2:23:19, 5:26/km.

Tänään oli sitten lankkuohjelman loppuhuipentuman vuoro. Tein sen 5min lankun ennen aamupitkistä, mutta valitettavasti ilman todistajia, kun muu perhe vielä nukkui.
Vähän mietin aloittaessani, että viritänkö tavoitteen suoraan 6 minuuttiin, mutta ei motivaatio siihen sitten riittänyt. Suoritus oli absoluuttisen puhdas, eli jalat yhdessä, vartalo täysin suorana ja ilman ainuttakaan korjausliikettä tai muutakaan liikettä 5min aikana. Katsotaan nyt josko ensi viikolla viitsisi sen verran jatkaa, että menee se 6min. Mutta nyt uusi lankkuennätykseni on siis 5 minuuttia.

Lankun jälkeen edessä oli järvenkierto. Meitä oli tänään viiden hengen porukka kiertämässä lumisia teitä pitkin. Onneksi pääosa teistä oli aurattu, mutta kyllä Tampereen pätkillä sai kahlata ihan kunnon hangessa. Jalat ovat väsyneet ja oli raskasta taas. TE 4.0 ei varmaan ole sellainen lukema, jota pitkikseltä haetaan.

Vaikka juoksu ei kulkenutkaan, niin maalissa odotti iloinen yllätys. Kun painoin stop-nappia uudesta mittaristani ja sitten save-nappia tallentaakseni harjoituksen, niin johan alkoi tapahtua! Mittari villiintyi ja alkoi piippailla. Näyttöön tuli teksti ”3 uutta ennätystä!”. Ja sitten mittari kertoi, että olin tässä juoksussa tehnyt 10km enkkani (noin 54min) ja puolimaratonin enkkani (noin 1:52) ja vieläpä juossut pisimmän lenkkini koskaan (siis tämä 26km). Kai tuohon pitää olla tyytyväinen, kun tuli noin monta ennätystä yhdellä kertaa.

Lenkin jälkeen tein taas lumityöt. Tämän kirjoituksen otsikosta voisi arvailla, että eilisen Teivocupin ja väsyneen pitkiksen jälkeen ei ole muuta tehtävissä kuin vetää kunnon kännit masennukseen. No, saatan senkin tehdä, mutta siitä tuossa otsikossa ei silti ole kyse. Lumitöitä tehdessäni nimittäin kävi niin, että taivaalta tipahti naula suoraan päähäni. Oli siinä ihmettelemistä! Onneksi oli pipo päässä, niin eipä se juurikaan tuntunut, mutta en keksi mistä ihmeestä se tuli. Ensimmäinen ajatukseni oli, että se tippui International Space Stationista jonkun avaruuskävelyllä olleen astronautin taskusta. Valitettavasti sen verran vielä muistan koulufysiikasta, että eivät ne esineet taida noin vain sieltä avaruudesta putoilla... Luultavammin se putosi lentokoneesta. Täytyy tarkkailla uutisia, että onko joku kone tippunut, kun siipeä rungossa kiinni pitävä naula on irronnut.


Ip: lepo.

Avaruusnaula.

1 kommentti:

Tappi kirjoitti...

Onnittelut ennätyksistä, varsinkin lankusta! Eilinen strategiani Teivossa oli, että kerron kääntöpaikalla tehneeni 6min lankun maanantaina. Olisin sitten siitä nostanut vauhtia, vaikka olisin kuinka tiukoilla. Sen seurauksena henkinen yliote käsissä olisin ollut aikaisemmin maalissa. No en ollut puhe- enkä huutoetäisyydellä siinä vaiheessa eli pieleen meni sekin hieno suunnitelma. Ja ennen kaikkea se tosiasia, että tuo oli ainoa ikkuna tälle kaudelle, kun päänahka olisi ollut tarjolla ��. Ja rehellisyyden nimissä ma tavoitteeni oli 7min tulos, kun olin varma että tuon kuultuasi olisi suunnitelma ollut ihan aukoton. Ai niin, juosta olisi tuollakin tuloksella pitänyt niin että käännöksessä olisi päässyt sen rehvastelemaan. Kait me jatketaan kohti 10min lankkua ennen vuoden vaihdetta?