maanantai 2. joulukuuta 2013

Ma 2.12. – Lintsarin sokkoseiska

Tänään 15km, 1h 15min

Tänään tuli tehtyä tuplalintsaus.

Ap: kevyt 7.0km, 37:05, 5:18/km.

Tarkoitus oli mennä tekemään kuntopiiri Pirkkahalliin. Nyt on töissä sen verran tiukka rupeama päällä, että heräilin hyvin aikaisin läppäriä näpelöimään ja en sitten millään viitsinyt lähteä halliin. Tein kuitenkin sentään väsyneen mattoseiskan ja vähän yritin rimpuilla leukaa rekkitangon päälle, mutta eihän siitä oikein mitään tule.

Ip: kiihtyvä 7.0km + vr1, 38:08, 4:37/km.

Illaksi oli ajatuksissa joko kova mäkitreeni tai sitten vetoja hallissa. Olin aivan kuitti kotiin tullessani ja kehon jokainen solu kehotti skippaamaan treenin. Kehon motiivina taisi pääosin olla ulkona vallitseva kylmä pimeys + räntäsade. Mäkitreenille ei sopivaa sulaa mäkeä löytyisi mistään ja halliin lähtö olisi isompi operaatio ja kestäisi matkoineen ainakin sen 1,5 tuntia. Ei napannut.

Päädyin sitten pikaiseen lenkkiin lähikortteleissa. Ihan pelkän hölkyttelyn sijaan juoksin kuitenkin taas sen kiihtyvän sokkoseiskan. Alusta oli luminen eikä Icebug nyt oikein edes pitänyt. Kovin oli meno vaatimatonta ja vauhti hidastui 8s/km edellisestä sokkoseiskasta. Täytyy kuitenkin olla ylpeä siitä, että taas suoritus onnistui progressiivisten kilsojen osalta. Joko tämä on tosi helppoa, tai sitten minä olen hyvä;-) Kilsat laahustin nyt 4:48, 4:42, 4:35, 4:21, 4:18, 4:15 ja 4:02.

Pakko tämä nyt on kirjata viikon toiseksi reippaaksi treeniksi, vaikka eihän tuossa ollut tehoja lainkaan tarpeeksi. Kostoksi pitää sitten torstaina vedot tehdä kovemmin ja lisäksi kuntopiirissä tehdä kaikki 15 burpeeta molemmilla kierroksilla. Jos se onnistuu, niin tämän päivän lintsaus on hyvitetty!

Edit: Ja tietenkin lenkin päälle 2,5min lankku.

Päivän v*tutus oli ”nyky-yhteiskunnan paineet”. Aamu-TV:ssä oli melkein pääuutisena joku nollatutkimus siitä, kuinka ihmiset pyrkivät addiktioiden avulla selviämään ”nyky-yhteiskunnan paineista”. Olen kurkkuani myöten täynnä jatkuvaa pölinää TV:ssä ja lehdissä kuinka nyky-yhteiskunta on kiireinen ja paineinen. Ikinä ei ole ennen tehty näin vähän töitä ja ihmisillä on aikaa ja rahaa, ja vähemmän ongelmia kuin koskaan! Siinä uutisessakin näytettiin iloinen äiti ja tytär shoppailemassa. Oli varmaan vapaa-aikaa eikä parempaakaan tekemistä ja oli kiva shoppailla. Mutta he olivatkin shoppaus-addiktiolla selviämässä nyky-yhteiskunnan paineista. Sitten siinä oli teinipoika, joka pelasi jotain kännykällä. Varmaan ei ollut ikinä painetta nähnytkään, mutta peliaddiktio oli päällä paineista selviämiseksi. Sitten oli tietysti urheiluaddiktiot, eli minunkin eilinen järvekiertoni oli vain paineiden aiheuttama addiktio. Oma teoriani samoista havainnoista on, että kun ihmisillä on paljon vapaa-aikaa, niin he harrastavat kaikenlaista...
Tutkimuksessa oli kuitenkin vielä selvitetty, että eri addiktiot eivät ole yhtä haitallisia. Esim. huumeaddiktio on kuulemma haitallisempi kuin lenkkeilyaddiktio. Toivottavasti saavat jatkoapurahaa tälle hienolle tutkimukselle. Voisivat tehdä aikakoneen ja käydä katsomassa oikeita paineita ja kiireitä, kun työtä saa tehdä vuorotta joka päivä ja sitten yöllä saa kotona pelätä, että Tsingis-kaani tulee ja teurastaa kylän...

Ei kommentteja: