tiistai 24. joulukuuta 2013

Ti 24.12. – Optimoitu joulu

Tänään 11km, 1h 02min.

Ap: kevyt 11.1km, 1:01:38, 5:33/km.

Aamu alkoi perinteisellä joululenkillä Halmisen Harrin kanssa. Juostiin klo 7 se sama lenkki Kangasalan harjun ympäri, joka on juostu jo monena jouluna peräkkäin. Oli kyllä ensimmäinen kerta, kun saatiin hölkkäillä täysin lumettomassa maastossa. Tuloksena olikin joululenkkien reittiennätys yli minuutin marginaalilla edellisvuoteen. Päälle juotiin glögit ja muutenkin oli kiva vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa, eli oli todella mukava aloitus jouluaatolle. Kiitokset Harhalle taas lenkkiseurasta!
Kulki muuten niin kevyesti, että tuli jopa TE-enkka 2.2, vaikka taas ekat kuusi minuuttia ilmeisesti juoksin täysiä. Alan kyllä epäillä mittarivikaa, kun tuo alun sykeongelma on niin systemaattisesti 6-8 minuuttia.

Ai niin, 5000km meni tälle vuodelle rikki juuri tällä joululenkillä.

Elämänkokemusta on kertynyt sen verran, että nykyisin selviän joulusta jo aika hyvin. Kerran kävin joulun alla ostoksilla toteamassa, että EPEK. Road rage oli lähellä liikenteessä ja huimauskohtauksia alkoi esiintyä, kun olisi pitänyt tunkeutua johonkin kauppaan. Luovutin. Sen sijaan päätin hoitaa jouluostokset aattoaamuna, kun siitä on hyviä kokemuksia. Niinpä lenkin jälkeen kävin vain suihkussa ja suuntasin kaupungille hyvillä mielin. Dopamiini oikein tulvi elimistöön, kun sain ajaa Stockmannin oven lähelle tyhjässä kaupungissa. Melkein lauleskellen kiersin kaupan ja keräsin jonottamatta naisväelle tilatut kirjat ja DVD:t ja muut listan vempeleet, ja tietysti lisäksi itse valitsemani persoonalliset suklaat ja lahjakortit (viime vuodesta sopivalla inflaatiotarkistuksella korotetuin summin). Olisikohan tuossa mennyt 30-60min. Sitten ajoin paikalliseen Prismaan, jossa kärräsin kaikki ostamani lahjat Tampereen Sisun naislaulajien paketoitaviksi. Paketointi sujui sillä aikaa, kun kävin ostamassa jouluruoat. Kaikki oli valmista kotona klo 11 ja joulustressistä ei ollut tietoakaan. Sain istahtaa sohvalle glögin kanssa ja esim. päivittää blogin. Ensi vuonna en kyllä edes mieti jouluostoksia ennen aattoaamua.

Ip: lepo.

Hyvää joulua!

Tytöt taitelivat joulukuusta pari tuntia. Kuva ei tee oikeutta lopputulokselle.

Ei kommentteja: