tiistai 17. joulukuuta 2013

Ti 17.12.

Tänään 10km, 53min.

Ap: lepo.

Kiireitä liikaa. Ja palautuminen ihan täysin kesken.

Ip: kevyt 10.0km, 52:43, 5:16/km.

Kevyt mattolenkki työpäivän lomassa. Jalat kipeät, mutta vähän paremmin meni kuin viime päivinä aiemmin. Mitään lihaskuntohäröilyä en viitsinyt enää ladata lenkin päälle, kun ylikierroksilla mennään joka tapauksessa. Ei hyvä.

Sitten pakollista mittaridataa:

Mittari sanoi lenkin jälkeen, että recovery 0 hours, eli kai se oli sitä mieltä, että nyt ollaan palauduttu?! En ymmärrä, kun TE oli 3.8! Lenkki tuntui melko kevyeltä väsyneistä jaloista huolimatta, ja odotinkin jo alle 3 TE-arvoa. Epäilen syylliseksi sykemittaria. Valitettavasti sykearvo pomppasi kesken lenkin viideksi minuutiksi maksimin tienoille ja se varmaan nosti TE-arvoa rajusti, kun mittari luuli, että tein jonkun karmean vedon. Ehdin jo kuvitella, että uusi paremmalta tuntuva Garminin sykevyö toimii hyvin, mutta kyllä se sykkeen mittaus on vaikeaa. Juuri tämän takia lopetin sykemittarin käytön pariksi vuodeksi, kun nämä virhemittaukset ottavat niin rajusti päähän. Joka tapauksessa mittari arpoi minulle nyt uuden maksimisykkeen, joka siis ei ollut todellinen (178).

Matkamittaus matolla toimi taas aiempaa paremmin. Juoksin tasan kympin, ja mittari näytti 10.43km. Aika hyvä! Pettymys oli kuitenkin se, että mittari ilmoitti juoksun jälkeen minulle uuden 10km enkan. Olisin toivonut, että mittari ei kelpuuta mattojuoksuja enkaksi, kun matkan mittaus ei voi olla yhtä hyvä kuin GPS:llä. Tällaista hienoutta ei kuitenkaan ole otettu huomioon. Jatkossakin matolla saan ehkä helposti tehtyä enkkoja, jos matkamittaus on 4-5% pielessä.

En ole vielä ehtinyt ladata Firstbeatin softaa, mutta teen sen heti, kun pääsen vähän työkiireistä. Sitten saan paljon enemmän irti mittarista. Pelkkä mittarin käyttö ei selvästi riitä. Joululomalla on aikaa!

Huomenna vetoja hallissa. Aika on ihan täysin auki ja pitää yrittää joku slotti löytää meetingien välistä. Ohjelmassa 6 x 1000m ja seura kelpaisi!

Ei kommentteja: