lauantai 7. joulukuuta 2013

La 7.12.

Tänään 15km, 1h 17min.

Ap: kuntopiiri (sis. 8km juoksua) n. 60min.

Aamulla Basic Circuit Training Pirkkahallissa (tuttavallisemmin tunnetaan myös nimellä burpee-treeni). Oli ainakin yhtä kamalaa kuin viimeksikin, mutta kuvittelen silti huomaavani pientä kehitystä.

Lumityöt lenkin päälle. Oli kyllä ennuste mennyt ihan pieleen, kun ne valtavat itsenäisyyspäivän lumisateet kutistuivat varsin pieniksi. Ja huominen kova pakkasaamukin on näemmä peruttu.

Nyt pitää avautua eilisestä itsenäisyyspäivän juhlasta. Rikoin nimittäin kaikki periaatteeni, kun päätin katsoa kättelyn. Uteliaisuus nähdä Viimeinen pirkkalainen kompastumassa punaisella matolla oli liian suuri. Kärsin siis kättelyn alusta loppuun ja kaiken kukkuraksi en edes Merviä ja Ranea nähnyt!! Olin varmaan oksentamassa juuri silloin, kun he menivät. Vika voi olla minussa, mutta tuo näytelmä on mielestäni täysin absurdi, kun jonossa mennään tuntikaupalla ja pari snobia arvostelee ihmisten vaatteita.

Pakko on sanoa, että minä kuulun siihen ryhmään, joka ei kannata tätä juhlatouhua. En tosin niin paljon jaksa innostua, että olisin Kiakkovieraisiin liittynyt. Tietenkin kuninkaat ovat kautta aikojen järjestäneet hovilleen juhlia ja esim. Aurinkokuningas taisi mennä vielä paljon pitemmälle (ei Don Tami, vaan se alkuperäinen). Nyky-yhteiskuntaan tämä ei kyllä sovi, varsinkin kun ongelmaan olisi täysin toteuttamiskelpoinen helppo ratkaisu: Juhlat pitää yhtiöittää ja toteuttaa ilman veronmaksajien rahaa. Se olisi todella helppoa, koska kaupalliset kanavat maksaisivat TV-oikeuksista kevyesti juhlien hinnan ja paljon enemmänkin. Ja sitten vaikka vielä kunnon pääsymaksut toimittajille, niin tuosta tulisi loistava business ja kaikki olisivat tyytyväisiä.

Se mikä minua nyppi vielä itse juhlia enemmän oli se, että Yleverokanava televisioi ne. En voi sietää ajatusta, että ne pari snobipelleä, jotka kommentoivat toisten vaatteita, saavat palkkaa minunkin Yleveroistani. Mieleen tuosta jäi oppina mm. se, että sähkönsininen on ensi kevään miesten muotiväri. Joopa joo...

Kirjasinkin itselleni kolme actionia tuosta katselukokemuksesta:
1. Äänestän jatkossa sitä presidenttiehdokasta, joka lupaa lopettaa juhlat tai yksityistää ne. Teen tämän täysin riippumatta ehdokkaan muista mielipiteista tai ominaisuuksista.
2. Ostan itselleni sähkönsiniset kalsarit ja verkkopaidan ja menen keväällä Arboretumiin tekemään burpee-harjoituksen silloin, kun siellä on naisten pilatestunti. Testaan saanko ihailevia katseita tyylitajustani ja muotitietoisuudestani.
3. En maksa Yleveroa. En tosin ole tutustunut miten se vero aiotaan periä, eli jos se viedään suoraan palkasta pidätyksenä, niin sitten tämä menee pieleen. Mutta jos siitä tulee erillinen verolappu, joka pitää maksaa, niin en koskaan maksa. Tiedän tietysti, että se aikanaan ulosmitataan ja en voi välttää sitä, mutta ainakin olen päässyt harrastamaan Mahatma Gandhin opettamaa passiivista vastarintaa.

Ip: kevyt 7.0km, 37:04, 5:18/km.

Mattoseiska.

Huomenna en ole lähdössä järvenkierrolle, vaikka Veterano kovasti halusikin juosta vielä toisen pitkän tälle viikolle.

2 kommenttia:

Veterano kirjoitti...

Siltä varalta ettet pysty katsomaan uusintaa ihan kokonaan vinkkinä Yle Areenan pätkä

http://areena.yle.fi/tv/2102008

ja sieltä aika n. 39:30

Pysyykö Vimppa tolpillaan...

pjh kirjoitti...

Kiitos Veterano!! Tyylikästä oli;-)