lauantai 29. tammikuuta 2011

La 29.1.

Tänään 10.0km, 53min.

Ap: crosstrainer 60min.

Raskasta oli.

Ip: crosstrainer 30min + kiihtyvä 10km, 53:03, 5:19/km.

Kevyt verkka crosstrainerilla ja siihen perään juoksu matolla. Otin jahasta mallia ja kiihdyttelin 10,5->12,3kmh painamalla jänistä aina 500m välein. Ei ollut helppoa.

Sitten pientä analyysia ongelmasta: Otin ip-harkkaan pitkästä aikaa sykemittarin mukaan. Crosstrainer meni 170W teholla hyvin helposti ja hyvällä tunteella. Keskisyke oli 114, eli huoltavalla alueella liikuttiin. Elimistössä ei selvästi ole mitään yleisempää vikaa ja mitään tautia ei ole päällä.

Juostessa kuitenkin jalat taas valittivat ja keskisyke oli 136. Lopussa syke oli jo 155 ja raskasta oli, vaikka vauhti oli siis vain hieman alle 5min/km. Ainoa selitys on, että jalkojen lihakset ovat epäkunnossa ja niiden aineenvaihdunta ja sitä kautta voimantuotto ei toimi. Taitavat ne hitaatkin lihassolut olla kuolleita ja nopeitahan ei koskaan ollutkaan. Tämän takia sydän joutuu pumppaamaan hulluna happea muutamalle epätoivoiselle lihassolulle, jotka sitten yrittävät liikuttaa tätä kehon massaa.

Eli ainoa parannuskeino on saada lihakset toimiviksi. Lepo ja treeni on molemmat kokeiltu ilman tulosta. Taitaa olla kemia enää jäljellä. Pitänee ottaa puhelu K-P Kyrölle tai paremminkin käydä jollain isojen poikien salilla ostamassa jotain järeämpiä itämaiden tuontitavaroita.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Joo, pari viikkoa Bulgariassa tekee ihmeitä. Eikös teillä ollut vielä se talvilomakohde auki?

Vakavasti ottaen, onhan tuo ihme juttu ja niin paljon en anatomiaa tunne, että tuohon voisi jotain sanoa. Eikö ole ketään sellaista alan konitohtoria, joka osaisi tuota avata edes 50% arvaustarkkuudella?

pjh kirjoitti...

En keksi ketään lääkäriä, joka näitä osaisi arvailla. Pitäisi löytää joku, joka suostuu ottamaan koepalan takareidestä ja lähettämään sen tutkimuksiin johonkin superlabraan;-)

Tuskin kukaan suostuu niitä anabolisia kirjoittamaan...