maanantai 3. tammikuuta 2011

Ma 3.1. - Hiphoppia

Tänään 5.0km, 30min.

Ap: lepo + crosstrainer.

Poljin aamulla vain 40min. Etureidet täysin tukossa ja oli raskasta, eli kuntosalin seuraukset ovat iskeneet täydellä voimalla.

Ip: hissuttelu 5km + kuntosali + crosstrainer.

Uudistuneena paljasjalkajuoksijana kävin tänään tutkimassa urheiluliikkeiden tarjontaa. Kokoja ei ollut kunnolla mistään mallista, mutta sain sentään tutkittua minkälaisia "alan kengät" ovat. Nike Freet olivatkin ihan toisella idealla, eli niissä oli paksu kanta, kun nimenomaan hain ohutpohjaista kenkää lennokkaaseen päkiäjuoksuun.

Sitten kokeilin Paljasjalka-Tedin suosimat Vibram FiveFingersit. Ne olivat periaatteessa hakemani kaltaiset, mutta niiden jalkaan pukeminen on niin rankka kokemus, että kokonaisrasitus kasvaa liikaa. Hermot meni jo liikkeessä enkä saanut yhtään kenkää kunnolla jalkaan. Näissä kengissä on siis varvassukkien tapaan kolot jokaiselle varpaalle ja ainakaan oma varvashallintani ei ole riittävä osumaan niihin koloihin.

Sen sijaan Feelmaxit olivat juuri sitä mitä etsin. Kokoja ei ollut, joten pistän tilauksen verkkokaupan kautta.

Malttamattomana ajattelin kuitenkin heti ostaa voimistelutossut ja kokeilla niitä. Yllätys oli suuri, kun Intersportissa ei ollut mitään voimistelutossun tapaista jalkinetta. En tosin tiedä minkälaisilla tossuilla ne permantovoimistelijat nykyisin hyppivät, eikä sitä tiennyt myyjäkään. Niinpä suuntasin City Marketiin lasten osastolle. Sieltä ostin suurimmat löytämäni lasten kerhotossut (mallia Hip-Hop). Pienethän ne ovat, mutta sain ne kyllä venytettyä sievään jalkaani.

Sitten vain matolla 5km kokeilu uusilla "juoksukengillä". Ainakin ensi-tuntuma oli hyvä, eli tämä vastaa ihan täysin paljain jaloin juoksua, mutta ilman jalkapohjien palovammoja.

Juoksun jälkeen suuntasin salille tekemään sen pahimman, eli toisen, harjoituksen. Kirosin moneen kertaan miksi pitää olla niin typerä, että jätin taas tämän salileikin 10 kuukaudeksi ja nyt siitä saa kärsiä, kun ei jaksa mitään tehdä ja silti jokaista lihasta särkee. Nyt en kyllä lopeta... Joopa joo...

Loppuun vielä 30min crosstraineria.

Ei kommentteja: