maanantai 31. tammikuuta 2011

Ma 31.1. - Niksauttelua

Tänään 7.0km, 40min.

Ap: crosstrainer 30min + kevyt 7.0km, 40:03, 5:43/km.

Verkka polkien oikein mukavasti ja sitten matolla juoksua hiljakseen. Tämä 10,5kmh-vauhti menee aika helposti ja pitäisi nyt vain malttaa mennä tätä. Heti jo 11,0kmh on paljon vaikeampaa.

Ip: lepo + crosstrainer 30min.

Kevyt polkeminen illalla vielä jalkojen verryttelemiseksi fysioterapeuttia varten.
Sain sitten heti samalle päivälle peruutusajan Antti Hemmingin vastaanotolle. Tuomio oli, että ongelma on hermoperäinen ja tutusti taas sillä on jotain tekemistä iskiashermon kanssa. Niinhän se oli silloin viime kevään juoksutauonkin aikana vaikka nyt oireet ovat aivan toiset.

Ihan hyvää jutustelua siinä käytiin ja Antti väänteli ja käänteli jäseniä. Vasen jalkahan se oli paljon ongelmallisempi kuin oikea ja Antin lääketieteellinen termi taisi olla, että iskias on "törkeen kireellä".
Toimenpiteillä oli välitön vasenta takareittä auttava vaikutus, mutta se on varmasti väliaikainen. Ja ei siis diagnoosi mitenkään valmis ole ja nyt pitäisi vain löytää uusi hoitoaika. Tärkeintä oli, että en saanut harjoituskieltoa.

Hiljalleen nyt alan tottua ajatukseen, että lihakset saattavat sittenkin olla kunnossa ja ongelma siis voikin olla hermoissa. On se vaan käsittämätöntä miten keho toimii. Tunne on niin selvästi, että takareisien lihakset eivät toimi ollenkaan. Mutta siis hermon kireys saa kuulemma juuri sen aikaan. Lihas suojaa pahemmalta hermovauriolta kieltäytymällä työnteosta.

Jännityksellä odotan mitä tästä seuraa, mutta ei ongelmaan ratkaisua ole vielä näkyvissä.

4 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Kyllä tuo nyt silti kuulostaa siltä, että tunnelin päässä on valoa. Ja se valo saattaa olla joku muu kuin Pendolino. Tiedetään ainakin todennäköinen vamma, eikä tarvitse arvailla. Nyt vain pitäisi keksiä siihen täsmälääke. Ei hajuakaan miten helppo tuollaisia hermostoperäisiä juttuja on korjata, mutta eikait tuo nyt ennenkuulumaton tilanne ole?

pjh kirjoitti...

Toivotaan näin. En minä kuitenkaan tajua mistä siinä käytännössä on kyse ja mikä siinä hermossa on vikana ja miksi.

harpatti kirjoitti...

vai, että hermot menny...

Mites helposti tolle Hemmingille saa aikoja, ollut tässä jo kuukauden päivät mielessä, että pitäs käydä siellä korjaamolla ?

pjh kirjoitti...

Ei taida helposti saada... Minä siis sain säkällä eilen samalle päivälle (tai illalle 19:30) peruutusjan, kun aamulla soitin. Seuraavaa aikaa ei kuitenkaan Tampereella ollut yli kuukauteen. Hemminki tekee pari päivää viikossa töitä Helsingissä ja hän lupasi etsiä sieltä ajan. Kyllä minulle on OK lähteä Helsinkiinkin...