lauantai 1. tammikuuta 2011

La 1.1. - Uudet kujeet

Tänään 5.0km, 30min.

Ap: lepo + crosstrainer.

Tunti polkemista. Meni ihan OK.

Ip: hissuttelu 5km + kuntosali + crosstrainer.

Kävin työpaikan kuntosalilla tekemässä puolen tunnin kuntopiirin laitteelta toiselle hyvin kevyillä vastuksilla. Laskettakoon tämä nyt totutteluksi. Tätä pitäisi nyt viitsiä tehdä 2-3 krt viikossa työpäivän aluksi tai lopuksi. Kun vähän pidennän sarjoja ja lisään vastusta, niin harjoituksen kestoksi tulee sellainen 45min. Kyllä sen pitäisi onnistua. Ja mielellään sitten lisäksi kotona jotain yksittäisiä koko kehon ja keskivartalon juttuja.

Salin jälkeen sitten matolle uusin ideoin. Päätin aloittaa uuden vuoden juoksun suhteen ihan alusta, eli hiljaa ja vähän. Nyt se tarkoitti 5km vauhdilla 6min/km. Mutta paljain jaloin! Paljasjalkajuoksuhan on uusin villitys, niin lähdetään sitten siihen mukaan. Muuten oli oikein mukavaa, mutta jalkapohjat eivät kestä ainakaan matolla. Lämpötila jalkapohjissa nousi korkeaksi ja päkiöihin kyllä tullee rakkoja aika lailla. Maton kumia "suli" jalkapohjat ihan mustiksi. Eli jatkossa pitää jalkapohjien suojaksi saada jotain. Ehkä pelkät sukat, mutta ne varmaan menevät hetkessä puhki. Tai sitten jotkut voimistelutossut tms. Jahalla on ne Nike Freet, joten kai sekin on vaihtoehto. Kesällä sitten olen jo Abebe Bikilan kaltainen paljasjalkamenijä, joka suorastaan lentää kevein askelin tuskin maan pintaa koskettaen...

Ja lenkin päälle vielä 40min crosstrainerilla.

3 kommenttia:

Markus kirjoitti...

Feelmaxit (www.feelmax.fi) toimivat tuossa myös hyvin ja tuntuma riittävän maanläheinen kun ottaa sen ohuen pohjallisen pois. Vanhat mallit tahtoivat kulua pohjasta aika nopsaan, uudet kuulemma parempia (tosin minulla ei kokemusta).

pjh kirjoitti...

Onko muuten tietoa saako noita Feelmaxeja Tampereelta jostain kaupasta vai vain online? Ainakaan mitään vähittäismyyjälinkkejä ei sivuilta löydy.

Markus kirjoitti...

Vanhoja malleja löytyi viime vuonna Sportia Kalevasta ja joistakin Intersporteista ja Ideaparkin Budgetsportista, mutta taisivat myydä silloin varastoja tyhjäksi alennuksella. En muista noita uusia malleja missään nähneeni. Hieman sääli, koska idea hyvä ja meillä myös lapset ihastuneet noihin tossuihin.